Strategic and technological innovation guidance
Afgesloten

STRATEGISCHE EN TECHNOLOGISCHE INNOVATIEGIDS I Laat je bedrijf groeien met de juiste technologische keuzes

Regio:
Brussel
Gefinancierd door

Digitale technologie is voor bedrijven onvermijdelijk om hun processen te automatiseren en succesvolle producten en diensten te ontwerpen. Maar hoe kies je welke technologie je wilt gebruiken en waar in je bedrijf? En zodra je een stappenplan hebt, hoe neem je dan een voorsprong bij de implementatie ervan?
Sirris geeft aan Brusselse bedrijven de nodige begeleiding om de juiste technologische keuzes te maken aan de hand van individuele begeleiding, workshops, opleidingen en netwerking.

Context

De laatste jaren heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zichzelf gepositioneerd als de absolute leider op het gebied van het bouwen van digitale producten, met een mix van start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven actief in het domein.
Het industriële netwerk in Brussel heeft een specifiek en afgebakend digitaal profiel. Het is dus niet verwonderlijk dat de vraaggestuurde innovaties van Brusselse bedrijven digitaal zijn.
Sinds 2004 heeft Sirris - met de steun van Innoviris - een initiatief gelanceerd onder de naam Strategic and technological innovation guidance. Via dit initiatief ondersteunt Sirris de Brusselse industrie met haar digitale innovaties.
Het initiatief beantwoordt aan de behoeften van de lokale industrie om meer toegang te krijgen tot praktische en geavanceerde kennis over software engineering, artificiële intelligentie en nieuwe, opkomende digitale technologieën. Het initiatief ging in 2004 van start. In de loop der jaren zijn de diensten voortdurend aangepast aan de behoeften van de lokale industrie. Dit heeft geresulteerd in een uniek aanbod in België. 

Strategic and technological innovation guidance

Timing

jan 2004 - mrt 2024

Onze experten

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be

Onze expertises

Digital service design

De kwaliteit van de technologische basis van jouw digitale dienst bepaalt of je je doelstellingen bereikt of niet. Laten we de koppen bij elkaar steken.

Ontdek meer

Digital service scaling

Je wilt dat je digitale diensten van in het begin schaalbaar, klantgericht en eerlijk geprijsd zijn. Sirris helpt je om de eerste stappen van je digitale avontuur goed aan te pakken.

Ontdek meer

Cybersecurity for digital services

Waarom moet je de gegevens van jouw klant beschermen? Wat houdt cyberveiligheid in? En hoe pak je dat aan? We geven advies om een betrouwbare leverancier te worden.

Ontdek meer

Data and artificial intelligence solutions

Artificiële intelligentie opent heel wat nieuwe mogelijkheden voor toekomstige producten, diensten en processen. Met Sirris ontsluit je het potentieel ervan op een verstandige manier.

Ontdek meer

Green transition

Als we onze toekomst willen garanderen, moeten alle bedrijven groen worden. Sirris ondersteunt jou bij de transitie naar een duurzamer bedrijf.

Ontdek meer

Product innovation

De producten van morgen moeten aan heel wat eisen voldoen. Wij helpen jou met al deze zaken: van duurzamer tot meer verbonden zijn.

Ontdek meer

Advanced manufacturing

Het opzetten, verbeteren of transformeren van een productiesysteem is een van de meest complexe uitdagingen. Sirris helpt met oplossingen tot op de productievloer.

Ontdek meer

Hoe Sirris kan helpen

Technologie roadmap

Analyseer je huidige technologiegebruik en ontdek welke digitale technologieën voor jouw bedrijf geschikt zijn en waar je ondersteuning nodig hebt om ze succesvol in te zetten. 

Technologisch advies en coaching

Of je nu een jong bedrijf bent met een idee of een gevestigd bedrijf dat zijn concurrentiepositie wil verbeteren, onze (neutrale) experts kunnen je helpen met concrete vragen en in contact brengen met potentiële partners.

Haalbaarheidsstudie

Niet duidelijk of je digitale innovatie haalbaar is en de beoogde doelstellingen zal bereiken? We helpen je bij het opzetten en uitvoeren van de noodzakelijke studie die je in staat stelt een weloverwogen beslissing te nemen over verdere investeringen.

Productmanagement

Digitaal productmanagement draait om het creëren en onderhouden van een dienst waar gebruikers van houden en sponsors in geloven. Sirris begeleidt je om de meest relevante match probleem/oplossing te vinden, de definitie van je digitale dienst aan te scherpen en aan de verwachtingen van stakeholders te voldoen.

Opleiding en netwerking

Blijf op de hoogte van digitale technologie en digitale bedrijfsvaardigheden door een van onze vele opleidingen te volgen en ontmoet andere bedrijven met dezelfde uitdagingen in jouw regio.

Opzetten van industrieel onderzoek

Beperk het risico van jouw innovatie door een (collectief) industrieel onderzoeksproject op te zetten. We maken je wegwijs in de financieringsmogelijkheden en helpen je bij de aanvraag ervan.