Onze expertises

Bedrijven die willen innoveren, kunnen bij Sirris terugvallen op meer dan 60 jaar expertise in 5 belangrijke technologische domeinen. 140 ingenieurs, wetenschappers en technici verkennen de mogelijkheden van innovatieve technologieën. Ook voor uw bedrijf opent de combinatie van de juiste experts, een hightech onderzoek- en demo-infrastructuur en een uitgebreid partnernetwerk de weg naar innovatie.

  • Productinnovaties gaan gepaard met een doordacht en duurzaam materiaalgebruik. Om ondernemingen daarin de juiste keuzes te helpen maken, heeft Sirris een verregaande knowhow opgebouwd. We ontwikkelen niet alleen nieuwe, hoogperformante materialen, we investeren ook in de kennis rond en ontwikkeling van innovatieve technologieën voor de productie, assemblage en nabehandeling. Onze hulp reikt van de uitwerking van het concept tot en met de eerste proefserie. We werken volledig nieuwe producten uit, analyseren de beperkingen, selecteren de materialen, bepalen de afmetingen en het design, maken prototypes en proefseries, en zorgen voor karakterisering en validering. Ons multidisciplinaire team kan daarvoor terugvallen op het allerbeste in software, labo-uitrustingen en werkplaatsen.

     

  • Wil u bijblijven met de laatste industriële ontwikkelingen en evolueren naar een toekomstgerichte onderneming, dan moeten ook uw productieprocessen up-to-date blijven. Om het enorme potentieel te verkennen, en zelf ‘Factory of the Future’ te worden, kunt u rekenen op het Sirris’ netwerk van ingenieurs en onze hightech infrastructuur.

  • Uw producten, machines en volledige productieapparaat moeten aan steeds strengere eisen voldoen. Hoe zorgt u ervoor dat uw productie performanter, sneller, preciezer, stiller, schoner en flexibeler wordt? Doe een beroep op onze mechatronica-experts en ontdek hoe u uw bestaande systemen optimaliseert, de complexiteit ervan beheerst en producten van de toekomst ontwikkelt.

  • Software is overal. Ook technologie- en maakbedrijven maken er volop gebruik van, al is het soms een hele uitdaging om bij te blijven. Sirris helpt u om het volle potentieel te benutten van innovatieve software- en ICT-toepassingen, zoals cloud computing en (big) data storage. We vertellen u ook hoe die innovaties vlot naar de markt te brengen.

  • Duurzaamheid brengt toenemende eisen en kosten met zich mee. Worstelt uw bedrijf hier ook mee? Verander uw insteek! Een duurzame innovatie kan leiden tot kostenbesparing, nieuwe opportuniteiten, nieuwe markten en nieuwe diensten. Sirris kan u hierbij begeleiden, zowel met de strategische zoektocht, het in kaart brengen van het potentieel als bij de omzetting van idee tot uitvoering van innovatie trajecten.

  • Sirris als het collectief centrum voor de technologische industrie participeert in diverse innovatieprojecten samen met de bedrijven. In deze projecten wordt niet enkel een nieuw proces of product ontwikkeld maar ook heel wat intellectuele eigendom (IP) gegenereerd. Dankzij de jarenlange ervaring in innovatie ontwikkelde Sirris een praktische expertise in de omgang met IP.