Quality assurance for additive manufacturing

Blijf op de hoogte van kwaliteitsborging voor additive manufacturing

20 februari 2023
Artikel
Olivier Rigo

Moet u de kwaliteit van uw AM-proces of -product waarborgen? Sirris kan u daarbij helpen. Hoe? Door de te controleren variabelen te identificeren, de gegevens te benutten om de traceerbaarheid te ondersteunen en de afwijkingen te begrijpen en te voorspellen. Daarnaast kunnen we uw kwaliteitsproces ondersteunen dankzij onze gespecialiseerde labs.

Additive manufacturing (AM), of 3D-printen, zit nog steeds in de lift in de industrie. Deze technologieën vereenvoudigen de productie van complexe, materiaalefficiënte en lichtere onderdelen, optimaliseren flowtoepassingen en maken vormvrijheid mogelijk. Bij Sirris slaan we niet alleen een brug tussen technologie en industrie, maar begeleiden we u bij elke stap in AM en kunnen we u ook helpen met de kwaliteit van uw AM-proces of -product.

Sirris kan u helpen de kwaliteit van uw AM-proces of -product te waarborgen door:

  • De te controleren variabelen te identificeren om de kwaliteit van uw product in de volledige AM-waardeketen te garanderen, inclusief de warmtebehandelingsfase.
  • De beschikbare gegevens te helpen benutten met het oog op traceerbaarheid, om de afwijkingen te vatten en te voorspellen.
  • Uw kwaliteitsproces te ondersteunen met onze AM-gerichte labs: Karakterisering van materialen - thermische analyse & poedereigenschappen, warmtebehandelingslab, metrologielab.

Een reeks snelle webinars

Om u vertrouwd te maken met deze mogelijkheden, onze diensten en (nieuwe) apparatuur, organiseert Sirris deze nieuwe reeks korte webinars rond kwaliteitsborging bij het AM-proces of -product. Trek gewoon af en toe 15 minuten van uw kostbare tijd uit om ze te volgen, en u bent weer helemaal bij.

Tijdens deze korte webinarsessies biedt Sirris u een bondige inleiding, concrete workshopvideo's met voorbeelden en casestudies, en om af te sluiten, een open vraag- en antwoordsessie met onze experts.

De volgende sessies zijn al gepland:

26/01/2023  - Quality for AM: een inleiding (afgelopen)

08/02/2023 - Hoe vorm en afmetingen van complex AM-onderdeel onder controle houden (afgelopen)

08/03/2023 - Hoe interne spanning meten in AM-onderdelen

29/03/2023 - Hoe een polymeermateriaal karakteriseren

19/04/2023 - Hoe een poeder karakteriseren voor condition monitoring

17/05/2023 - Hoe uit AM verkregen data gebruiken voor kwalteitsdoeleinden

Interesse in het grotere plaatje? Tijdens onze masterclass 3D-printen ten dienste van uw bedrijf op 16 maart 2023 bieden we u een totaalbeeld van de huidige trends in AM, op het vlak van producten én technieken. We helpen u ook de verschillende processen en hun plus- en minpunten te begrijpen. Schrijf u nu in!

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be