ADD polymer wire
Webinar

15' webinar - Hoe een polymeermateriaal karakteriseren

Moet u de kwaliteit van uw AM-proces of -product garanderen? Sirris kan u helpen door de te controleren variabelen te identificeren, gegevens te benutten om traceerbaarheid te ondersteunen en om afwijkingen te begrijpen en te voorspellen. En Sirris kan uw kwaliteitsproces ondersteunen met zijn gespecialiseerde laboratoria. Onze reeks korte webinars maken u wegwijs. In ons vierde webinar richten we ons op de thermomechanische eigenschappen van een polymeer om de verwerking ervan door additive manufacturing te verbeteren.

Additive manufacturing (AM) of additieve vervaardiging vereenvoudigt de productie van complexe, materiaalefficiënte en lichtere onderdelen, optimaliseert stroomtoepassingen en maakt vormvrijheid mogelijk. Bij Sirris slaan we niet alleen de brug tussen technologie en industrie en begeleiden we u bij elke stap in AM, maar kunnen we u ook helpen met de kwaliteit van uw AM-proces of -product.

Sirris kan u helpen om de kwaliteit van uw AM-proces of -product te garanderen door:

  • de variabelen te identificeren die moeten worden gecontroleerd om de kwaliteit van uw product te garanderen in de hele AM-waardeketen, met inbegrip van de warmtebehandelingsstap;
  • te helpen om de beschikbare gegevens te benutten ten behoeve van traceerbaarheid, inzicht in afwijkingen en de voorspelling daarvan;
  • uw kwaliteitsproces te ondersteunen met onze AM-gerichte laboratoria: karakterisering van materialen - thermische analyse & poedereigenschappen, warmtebehandelingslaboratorium, metrologielaboratorium.

Om u vertrouwd te maken met deze mogelijkheden, onze diensten en (nieuwe) apparatuur organiseert Sirris deze reeks korte webinars, meestal bestaande uit een korte inleiding, concrete workshopvideo's, het tonen van voorbeelden en casestudies, en ten slotte een open V&A-sessie met onze experts.

In ons vierde webinar richten we ons op polymeermaterialen in additive manufacturing die gebruikt kunnen worden in de vorm van hars, poeder of draad. We zullen introduceren welk inzicht we kunnen hebben in de thermomechanische eigenschappen van een polymeer teneinde de verwerking ervan door AM te verbeteren.

Wat kunt u verwachten? Bereid u voor op een presentatie van 15 minuten, een video van 5 minuten en een open discussie van ca. 10 minuten.

Geïnteresseerd in het grotere plaatje van de kwaliteit van AM? Op 31 mei 2023 organiseert Sirris een masterclass over dit onderwerp: deze geavanceerde masterclass beantwoordt specifieke vragen van kwaliteitsspecialisten of materiaalexperts die het onderwerp grondiger willen bestuderen. Meer informatie volgt binnenkort, dus houd onze agenda in de gaten!

Datum

19 april 2023 14:00 - 14:30

Prijs

gratis, maar registratie is vereist

Lees meer over deze expertise

Partners

Datum

19 april 2023 14:00 - 14:30

Prijs

gratis, maar registratie is vereist