Business potential data
Webinar

15' webinar - Hoe uit AM verkregen data gebruiken voor kwalteitsdoeleinden

Moet u de kwaliteit van uw AM-proces of -product garanderen? Sirris kan u helpen door de te controleren variabelen te identificeren, gegevens te benutten om traceerbaarheid te ondersteunen en om afwijkingen te begrijpen en te voorspellen. En Sirris kan uw kwaliteitsproces ondersteunen met zijn gespecialiseerde laboratoria. Onze nieuwe reeks ultrakorte webinars maakt u wegwijs. Ondanks het intrinsiek digitale aspect van de technologieën voor additive manufacturing worden grote hoeveelheden gegevens nog niet benut of verwerkt. Tijdens dit webinar tonen we u hoe Sirris deze gegevens gebruikt.

Additive manufacturing (AM) of additieve vervaardiging vereenvoudigt de productie van complexe, materiaalefficiënte en lichtere onderdelen, optimaliseert stroomtoepassingen en maakt vormvrijheid mogelijk. Bij Sirris slaan we niet alleen de brug tussen technologie en industrie en begeleiden we u bij elke stap in AM, maar kunnen we u ook helpen met de kwaliteit van uw AM-proces of -product.

Sirris kan u helpen om de kwaliteit van uw AM-proces of -product te garanderen door:

  • de variabelen te identificeren die moeten worden gecontroleerd om de kwaliteit van uw product te garanderen in de hele AM-waardeketen, met inbegrip van de warmtebehandelingsstap;
  • te helpen om de beschikbare gegevens te benutten ten behoeve van traceerbaarheid, inzicht in afwijkingen en de voorspelling daarvan;
  • uw kwaliteitsproces te ondersteunen met onze AM-gerichte laboratoria: karakterisering van materialen - thermische analyse & poedereigenschappen, warmtebehandelingslaboratorium, metrologielaboratorium.

Om u vertrouwd te maken met deze mogelijkheden, onze diensten en (nieuwe) apparatuur organiseert Sirris deze nieuwe reeks korte webinars, bestaande uit een korte inleiding, concrete workshopvideo's, het tonen van voorbeelden en casestudies, en ten slotte een open V&A-sessie met onze experts.

Additieve processen zijn een van de technologieën die in de zeven digitale transformaties worden genoemd.

Ondanks het intrinsiek digitale aspect van deze geavanceerde technologiefamilie worden grote hoeveelheden gegevens nog niet benut of verwerkt. In dit zesde webinar tonen we u hoe Sirris vooruitgang boekt door deze gegevens te benutten en deze transformaties intern te doorlopen met een onderzoeksgericht additieve machinepark.

Wat kunt u verwachten? Bereid u voor op een presentatie van 15 minuten, een video van 5 minuten en een open discussie van ca. 10 minuten.

Geïnteresseerd in het grotere plaatje van de kwaliteit van AM? Op 31 mei 2023 organiseert Sirris een masterclass over dit onderwerp: deze geavanceerde masterclass beantwoordt specifieke vragen van kwaliteitsspecialisten of materiaalexperts die het onderwerp grondiger willen bestuderen. Meer informatie volgt binnenkort, dus houd onze agenda in de gaten!

 

TRAIL logo

 

Datum

21 juni 2023 14:00 - 14:30

Prijs

Gratis, maar registratie is verplicht

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Datum

21 juni 2023 14:00 - 14:30

Prijs

Gratis, maar registratie is verplicht