Quality assurance for additive manufacturing

Quality assurance for additive manufacturing

Om met additive manufacturing producten van hoge kwaliteit te maken, moet u alles beheersen, van grondstoffen en ontwerp tot additieve processen, reiniging van onderdelen en afwerking. Onze additive manufacturing-labs helpen u de juiste variabelen te identificeren die moeten worden gecontroleerd, relevante data-inzichten te benutten en een geïntegreerd proces op te zetten om de kwaliteit te garanderen.

Contacteer ons

Additive manufacturing quality

Uitdagingen op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid in additive manufacturing

In additive manufacturing is het moeilijk om in het proces feedback te krijgen over de kwaliteit van onderdelen, zelfs voor wie ervaren is in het vak. Bovendien zijn de machines en processen inherent variabel, zijn er in het productieproces veel regelbare inputs die de kwaliteit kunnen beïnvloeden en zijn er in de sector zelf weinig ontwerpregels of kwaliteitsnormen. Als gevolg daarvan hebben ondernemingen moeite om de kwaliteit en de betrouwbaarheid te borgen. Daarom reiken wij expertise aan in de hele waardeketen. 

Quality test additive manufacturing

Moet de kwaliteit omhoog?

Kampt u met onverklaarbare kwaliteitsproblemen bij additive manufacturing? Wilt u de kwaliteit of de procesomstandigheden van uw additive manufacturing-installatie verbeteren met data? Kunt u niet beslissen in welke bewakingstechnieken voor processen of materialen u moet investeren? 

U zit met vragen. Wij hebben antwoorden. Bij Sirris analyseren we uw problemen, identificeren we de onderliggende oorzaken, monitoren we de belangrijkste parameters, meten we de impact en nog veel meer, en dat in de volledige ontwerp- en productieketen.

Vertrouwd met mogelijkheden en beperkingen

Bij Sirris hebben we meer dan dertig jaar ervaring met ontwerp, procesoptimalisatie, kwaliteitscontrole en digitalisering. Daardoor beheersen onze experts de hele keten van het ontwerp- en productieproces: van grondstof tot geprint product en nabewerking voor een brede waaier aan additieve technologieën en materialen. 

Dankzij ons multidisciplinair team van experts kunt u:

  • sneller de onderliggende oorzaak van kwaliteitsproblemen opsporen, of het nu gaat om ontwerp, materiaal, procesomstandigheden of de warmtebehandeling;
  • de transparantie van uw additive manufacturing-proces vergroten m.b.v. data;
  • nagaan welke de relevante normen zijn die u moet volgen;
  • kennis opdoen over beter aangepaste productieomstandigheden voor uw product of materialen;
  • toegang krijgen tot processimulatiesoftware waarmee u meer inzicht krijgt in de thermische omstandigheden van uw proces en deze kunt verbeteren;
  • uw warmtebehandelingen aanpassen en hun doeltreffendheid m.b.t. interne spanningen evalueren;
  • advies krijgen over de verwerking van data van uw in situ-bewakingssystemen;
  • beschikken over uw eigen databank voor het trainen van AI-modellen die de kwaliteit kunnen helpen verbeteren.

Daarnaast is het grootste deel van de additive manufacturing-installaties van Sirris uitgerust met in situ-bewakingssystemen.

Thomas Kairet

Stop vertrouwen in uw additive manufacturing-proces

Onze expert Thomas Kairet helpt u op weg.

Neem contact op