Powder
Webinar

15' webinar - Hoe een poeder karakteriseren voor condition monitoring

Moet u de kwaliteit van uw AM-proces of -product garanderen? Sirris kan u helpen door de te controleren variabelen te identificeren, gegevens te benutten om traceerbaarheid te ondersteunen en om afwijkingen te begrijpen en te voorspellen. En Sirris kan uw kwaliteitsproces ondersteunen met zijn gespecialiseerde laboratoria. Onze nieuwe reeks ultrakorte webinars maakt u wegwijs. In dit webinar geven we u een introductie tot wat we kunnen leren van de fysische karakterisering van poeders om vooraf hun verwerkbaarheid na te gaan en de optimale parameters te kiezen tijdens hun verwerking.

Additive manufacturing (AM) of additieve vervaardiging vereenvoudigt de productie van complexe, materiaalefficiënte en lichtere onderdelen, optimaliseert stroomtoepassingen en maakt vormvrijheid mogelijk. Bij Sirris slaan we niet alleen de brug tussen technologie en industrie en begeleiden we u bij elke stap in AM, maar kunnen we u ook helpen met de kwaliteit van uw AM-proces of -product.

Sirris kan u helpen om de kwaliteit van uw AM-proces of -product te garanderen door:

  • de variabelen te identificeren die moeten worden gecontroleerd om de kwaliteit van uw product te garanderen in de hele AM-waardeketen, met inbegrip van de warmtebehandelingsstap;
  • te helpen om de beschikbare gegevens te benutten ten behoeve van traceerbaarheid, inzicht in afwijkingen en de voorspelling daarvan;
  • uw kwaliteitsproces te ondersteunen met onze AM-gerichte laboratoria: karakterisering van materialen - thermische analyse & poedereigenschappen, warmtebehandelingslaboratorium, metrologielaboratorium.

Om u vertrouwd te maken met deze mogelijkheden, onze diensten en (nieuwe) apparatuur organiseert Sirris deze nieuwe reeks korte webinars, bestaande uit een korte inleiding, concrete workshopvideo's, het tonen van voorbeelden en casestudies, en ten slotte een open V&A-sessie met onze experts.

Bij additive manufacturing is het gebruikelijk om met poeders te werken. De fysische en morfologische eigenschappen van de poeders bepalen echter hun geschiktheid om te worden gevormd door projectie (cladding, cold spray...) of poederbed. In dit vijfde webinar geeft Sirris u een introductie tot de lessen die we kunnen trekken uit de fysische karakterisering van poeders om vooraf hun verwerkbaarheid na te gaan maar ook de optimale parameters te kiezen tijdens hun verwerking.

Wat kunt u verwachten? Bereid u voor op een presentatie van 15 minuten, een video van 5 minuten en een open discussie van ca. 10 minuten.

Geïnteresseerd in het grotere plaatje van de kwaliteit van AM? Op 31 mei 2023 organiseert Sirris een masterclass over dit onderwerp: deze geavanceerde masterclass beantwoordt specifieke vragen van kwaliteitsspecialisten of materiaalexperts die het onderwerp grondiger willen bestuderen. Meer informatie volgt binnenkort, dus houd onze agenda in de gaten!

Datum

17 mei 2023 14:00 - 14:30

Prijs

gratis, maar registratie is verplicht

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Datum

17 mei 2023 14:00 - 14:30

Prijs

gratis, maar registratie is verplicht