Masterclass

3D-printen ten dienste van uw bedrijf

In België zijn alle voorwaarden aanwezig om optimaal gebruik te maken van 3D-printen (of additive manufacturing). Maar hoe gaat u concreet tewerk? U komt het te weten tijdens deze masterclass die u een rondleiding biedt in de wereld van het industriële 3D-printen.

Additive manufacturing (of 3D-printing) bestaat al jaren. Toch weet de industrie er weinig van en laat daardoor vele praktische toepassingen ter ondersteuning van de vooruitgang links liggen. België is nochtans een van de pioniers op dit gebied en beschikt over een ecosysteem dat al sterk ontwikkeld is en dus zeer gunstig is voor experimenten. Alle voorwaarden zijn bijgevolg aanwezig om ook u optimaal voordeel te laten halen uit deze technologieën. Alleen, hoe begint u eraan? U komt het te weten tijdens deze masterclass die u een rondleiding biedt in de wereld van het industriële 3D-printen.

Doel van de masterclass is licht te werpen op het potentieel van additive manufacturing en tegelijk de valstrikken bloot te leggen die men absoluut moet vermijden. Er zullen veel inspirerende voorbeelden van toepassingen worden uitgewisseld en er zal ruimte zijn voor persoonlijke besprekingen om de specifieke vragen te beantwoorden. U wordt op het juiste ritme in de juiste richting geleid. Zo krijgt uw bedrijf de kans om een versnelling hoger… of zelfs naar 3D te schakelen.

Programma

 • Inleiding in de stand van de techniek inzake additieve technologieën
 • De potentiële toepassingen binnen uw bedrijf kunnen herkennen
 • De waardeketen van additive manufacturing, van ontwerp tot afgewerkt onderdeel
 • Bestaande procedés en keuze van het procedé dat het beste aan uw behoeften tegemoetkomt
 • Het eigenlijke kostenplaatje
 • De beste integratiestrategie
 • Kenmerken van de ge-3D-printe werkstukken
 • Creatief ontwerp voor 3D-printen
 • Inleiding in de normen voor 3D-printen
 • Interactie met uw serviceprovider

Doelpubliek 

Deze masterclass is bedoeld voor al wie betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe producten en geïnteresseerd is in 3D-printingtechnologieën (ontwerpers, ingenieurs, productie- en R&D-managers). Iedereen die wil weten hoe 3D-printing in zijn eigen situatie kan kaderen, vindt tijdens deze masterclass de informatie en de tools om op de best mogelijke manier vooruit te komen.

Om de kwaliteit van onze masterclass te garanderen, beperken we het aantal deelnemers tot 15. Bedrijven krijgen voorrang bij de inschrijving. Eén deelnemer per bedrijf.

Deelnameprijs

De prijs van deze masterclass bedraagt 1245 EUR (excl. btw).

Bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn betalen slechts 375 EUR (excl. btw) dankzij de steun van #industriepartnerschap.

Algemene voorwaarden

 • U ontvangt een factuur na het event. U kan onze algemene voorwaarden raadplegen op onze website.
 • Als u niet kan deelnemen aan het event, kan u zich laten vervangen door een collega. Gelieve ons dan via een mail naar events.admin@sirris.be de naam van uw collega door te geven.
 • Annuleringen moeten gemeld worden via een mail naar events.admin@sirris.be. Een annulering die gemeld wordt voor 3 werkdagen voorafgaand aan het event is gratis. Bij annuleringen na deze datum of bij niet-deelname zonder annulering vooraf, wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend.

Deze masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.  

 

Industriepartnerschap

 

Datum

16 maart 2023 09:00 - 17:00

Locatie

Sirris, Liège Science Park
Rue Bois Saint-Jean 12
4102 Seraing
België

Google maps

Prijs

1245 euro (excl. btw) of 375 EUR (excl. btw) - zie details

Contactpersoon

Datum

16 maart 2023 09:00 - 17:00

Locatie

Sirris, Liège Science Park
Rue Bois Saint-Jean 12
4102 Seraing
België

Google maps

Prijs

1245 euro (excl. btw) of 375 EUR (excl. btw) - zie details