Microreplication

Microproductie opent nieuwe perspectieven voor uw producten

Artikel
Denis Vandormael

3D-printing, digitalisering, ultrasone replicatie, geïntegreerde elektronica, ... al deze technologieën zorgen voor productverbeteringen, zelfs op microschaal! Microproductie biedt industriële bedrijven, groot en klein, ongezien potentieel voor de ontwikkeling van nieuwe producten. De technologie transformeert producten radicaal en brengt ze naar een wereld op millimeter- of zelfs micrometerschaal, wat aanzienlijke concurrentievoordelen oplevert.

Microproductie opent de weg naar de toekomst, van consumentenproducten tot medische en luchtvaartapparatuur. Industriële bedrijven gebruiken kleinere, nauwkeurigere en slimmere componenten, en productiemethoden worden aangepast om deze componenten zo nauwkeurig en kosteneffectief te produceren. Traditionele methoden werken misschien niet op dergelijke schaal, maar microproductietechnologieën kunnen dat wel.

Microproductie zorgt voor producten die steeds compacter, discreter en praktischer zijn, en waarvan de productie energie, middelen en kosten bespaart. Met microproductie kan men een maximum aan zeer specifieke functionaliteiten integreren binnen een beperkte ruimte. Tot de mogelijkheden behoren o.a. de productie van zeer kleine optische, mechanische en fluïdische werkstukken, de miniaturisering van complexe instrumenten voor meer robuustheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak, of de minimaal invasieve toevoeging van extra functionaliteiten (detectie, communicatie, automatisering) in macroproducten of -procedés (‘smartisation’).

Dankzij een voor België unieke combinatie van middelen is Sirris het technologisch referentiecentrum geworden met geavanceerde expertise en apparatuur van wereldklasse op het gebied van microproductie. Sirris stelt zijn multidisciplinaire vaardigheden ten dienste van alle activiteitensectoren, met het oog op de commercialisering van nieuwe producten of de verbetering van bestaande producten. Sirris garandeert een snelle marktintroductietijd en ROI.

Heeft u interesse in dit domein? Schrijf je dan in voor een van onze aankomende evenementen!

Aankomende evenementen

24.01.2023 Webinar - Multiscale micro-3D-printing – Het volledige dimensionele bereik van microproductie met een enkel gereedschap

15.02.2023  Webinar - Microproductie en digitalisering

22.03.2023  Webinar - Ultrasone microreplicatie

23.05.2023  Webinar- In-mould structurele elektronica (IMSE)

13.06.2023  Masterclass – Hands-on microproductie

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be