Microreplication
Webinar

Ultrasone microreplicatie

Het Sirris Micromanufacturing Lab organiseert een reeks korte webinars die u de kans geven om microproductietechnologieën en hun potentieel te ontdekken. Tijdens dit 30 minuten durende webinar komt u meer te weten over de geavanceerde techniek van ultrasone microreplicatie en het gebruik ervan voor de productie van vloeibare, mechanische of micro-optische precisieonderdelen.

De miniaturisering van onderdelen is een belangrijke trend die ook te zien is op het gebied van polymeerproducten. De miniaturisering van een kunststof onderdeel is een manier om meer functies en complexiteit te integreren in robuustere en goedkopere assemblages. Het betekent ook een vermindering van het milieueffect ervan door de behoefte aan hulpbronnen en het genereren van afval voor de vervaardiging, de opslag, het vervoer, de verwerking en de recycling ervan te beperken.


Naast traditionele technieken zoals spuitgieten en andere thermovorm- of reliëfmethoden is ultrasone microreplicatie duidelijk een technologische doorbraak in de wereld van de replicatie van polymeermateriaal. Het maakt de vervaardiging van micro-onderdelen mogelijk volgens een totaal vernieuwend procedé waarbij het materiaal door ultrageluid wordt geplastificeerd, wat een zeer hoge kwaliteit van de replicatie van de microdetails en de afwezigheid van degradatie van het geïnjecteerde materiaal bevordert. Deze technologie is bijzonder geschikt voor de vervaardiging van micro-objecten in specifieke materialen en voor de realisatie van complexe geometrieën (dunne wanden, hoge aspectverhoudingen).


Tijdens dit snelle webinar (30 minuten) komt u meer te weten over deze geavanceerde techniek en het gebruik ervan voor de productie van vloeibare, mechanische of micro-optische precisieonderdelen.

Datum

22 maart 2023 11:00 - 11:30

Prijs

Gratis, inschrijven is verplicht

Experts

Lees meer over deze expertise

Datum

22 maart 2023 11:00 - 11:30

Prijs

Gratis, inschrijven is verplicht

Similar events