Logistiek in productie - demonstrator in ons applicatielabo

08 april 2021
Case
Bart Verlinden
Filiep Vincent
Maakbedrijven zien optimalisatie van de logistieke activiteiten op de productievloer als een belangrijke driver om competitief te kunnen blijven. Logistiek in productie omvat echter verschillende deelaspecten. In een blogreeks zoomden we in op de verschillende uitdagingen en mogelijke oplossingen. Intussen bouwen we in ons applicatielabo te Diepenbeek aan een demonstrator met AMR's. We lichten hier alvast een tipje van de sluier rond onze demonstrator. 

Geautomatiseerd transport van onderdelen 

Met onze demonstrator automatiseren we het transport van onderdelen tussen het magazijn en een CNC-bewerkingsmachine. We maken hiervoor gebruik van het MiR200 platform (AMR). De operator aan de CNC-bewerkingsmachine geeft aan welke onderdelen hij nodig heeft om te bewerken. Deze vraag voor onderdelen triggert de AMR (digitaal) om van de wachtpositie naar het magazijn te rijden. In het magazijn verzamelt de magazijnier de juiste onderdelen en plaatst deze in transportbakjes. Vervolgens laadt hij deze bakjes op de AMR (hij scant de juiste codes om fouten te vermijden). Van zodra de bakjes met onderdelen geladen zijn op de AMR, rijdt deze naar de CNC-bewerkingsmachine. Aan de machine worden de bakjes met onderdelen zonder operatorinterventie overgeladen op een speciaal ontworpen constructie, gebaseerd op de karakuri-kaizen-filosofie. In eenzelfde beweging worden ook de lege bakjes meegenomen. De AMR rijdt terug naar zijn wachtpositie en is beschikbaar voor andere transportvragen.

Interesse? Op 23 september 2020 stellen we u graag onze uitgebreide demonstrator live voor!

Meer weten? Blijf op de hoogte! 

In productiebedrijven gaat veel operatortijd verloren met het zoeken naar onderdelen/producten, wachten op materiaal, verplaatsen van allerhande zaken, (nodeloos) rondlopen in de werkplaats, ... Het optimaliseren van de logistiek in productie is dan ook een belangrijke uitdaging. Het team van Sirris-experts kan u hierbij ondersteunen. Houd dus zeker deze artikelreeks in de gaten. Vragen? Neem contact met ons op!

Automatiseren van logistieke operaties helpt om operatoren te ondersteunen in hun taak. Sirris heeft een specifieke proeftuin rond deze thematiek

 

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be