Digital productor assistant

Digital operator support

De productie van kleinere series en gecustomiseerde producten maakt het werk van operatoren complexer. Vandaag zijn er diverse digitale tools beschikbaar om hen te helpen het hoofd te bieden aan hun takenpakket, dat snel verandert en steeds groter wordt. Neem contact op met Sirris om de mogelijkheden te verkennen.

Contacteer ons

Machine data

De juiste informatie verstrekken

Meer dan 80% van de technische productieoperatoren   geeft aan dat hun werk de afgelopen jaren complexer is geworden. Dit wordt verklaard door een verschuiving naar kleinere batches, waarbij elk product toch enigszins anders is. Die toegenomen complexiteit leidt vaak tot langere doorlooptijden en meer problemen bij de kwaliteitscontrole. De voornaamste reden voor deze problemen is ontbrekende informatie. Gelukkig kunnen digitale tools worden ingezet om de juiste informatie op het juiste moment aan de juiste persoon te verstrekken. Naargelang van het onderzoek kunnen aanzienlijke verbeteringen worden gerealiseerd op het vlak van zowel doorlooptijd (tot 25%) als kwaliteitscontrole (tot 100%). Laat onze experts u de weg wijzen!

Smart glasses production

Brede waaier aan toepassingen

Digitale tools kunnen in uiteenlopende situaties worden toegepast. Digitale werkinstructies worden doorgaans gebruikt voor taken waarbij fouten of vergetelheden moeilijk uit te sluiten zijn, zoals complexe assemblagewerkzaamheden of taken waarbij een kritieke volgorde moet worden gerespecteerd. Augmented reality- en virtual reality-toepassingen (AR/VR) worden het vaakst gebruikt om operatoren te trainen. Hier ligt de nadruk op het verbeteren van zowel de snelheid als de kwaliteit van de training. Een derde typisch toepassingsgebied is ondersteuning op afstand van operatoren (verkoop en onderhoud) door het gebruik van wearables zoals slimme brillen. Wilt u nagaan welke toepassing het beste bij u past? Bij Sirris hebben we alle expertise in huis om u op weg te helpen.

Digitale werkinstructies: 5 redenen waarom

Up-to-date informatie

Operatoren hebben altijd toegang tot de recentste informatie – instructies kunnen op het laatste moment worden gewijzigd zonder de productie te verstoren.

Gepersonaliseerde informatie

Door bijv. zowel het order als de operator te scannen, kunnen gepersonaliseerde instructies worden gegeven waarbij rekening wordt gehouden met het niveau van de operator.

Gediversifieerde en interactieve informatie

Informatie kan in verschillende vormen worden verstrekt, waaronder foto's, animaties en video's. Operatoren kunnen checklists afwerken en dankzij interactie in beide richtingen kunnen ze ook feedback geven in het informatiesysteem.

Gekoppelde informatie

Omdat er een directe koppeling met het ERP/MES-systeem is, kunnen operatoren cruciale informatie loggen, zoals het al dan niet uitvoeren van een belangrijke kwaliteitscontrole, of tijdsregistratie (meten van productietijden).

Mobiele informatie

De informatie kan worden verstrekt d.m.v. verschillende dragers, zoals slimme brillen, tablets, schermen of AR/VR-headsets, waardoor u mobiel – en zelfs op afstand – kunt werken.

Hoe kan Sirris helpen?

.
Voorafgaande studie en labtests

In ons ervaringscentrum voor digitale productie stellen we een brede waaier aan tools voor digitale operatorondersteuning ter beschikking. U kunt verschillende technologieën testen en met onze experts bespreken hoe deze in uw specifieke situatie kunnen worden toegepast. We beschikken zelfs over mobiele kits om een eerste haalbaarheidsstudie uit te voeren op uw productiesite.  

.
Christophe Michiels

Dompel uzelf onder in de wereld van mobiele-robottoepassingen

Onze expert Christophe Michiels maakt u graag wegwijs.

Neem contact op