Mobile robots

Mobile robots for production logistics

Technische productieoperatoren hebben vaak een hele reeks logistieke taken, wat kan leiden tot een lagere productiviteit. Door die taken door te schuiven naar autonome mobiele robots (AMR's), kunnen technische operatoren zich weer concentreren op hun kernactiviteiten. Neem contact met ons op en wij helpen u graag het potentieel te verkennen van mobiele robots om uw productielogistiek te optimaliseren.

Contacteer ons

Mobile robots

Innovatie in flexibele productielogistiek

Operatoren op zoek naar materiaal, manueel uitgevoerd transport, materiaal opgeslagen op de werkvloer om te voorkomen dat machines zonder werk vallen, suboptimale planning die leidt tot stilstand en materiaaltekort ... Klinkt dit bekend in de oren? Zo ja, dan kan flexibele automatisering met AMR's veel frustratie wegnemen en uw efficiëntie verhogen. 

Mobile robots

Technologische vooruitgang schept nieuwe kansen

Recente technologische ontwikkelingen hebben geleid tot een doorbraak voor autonome mobiele robots. 

  1. AMR's kunnen nu nauwkeurig manoeuvreren in productieomgevingen dankzij een combinatie van autonome beweging en detectie, en steeds nauwkeurigere positioneringstechnologieën.
  2. AMR's kunnen nu (semi)automatische handling aan, zoals machines uitladen, dankzij een verscheidenheid aan nieuwe, geavanceerde modules.
  3. Externe sensoren leveren aanvullende realtime-informatie die de prestaties en nauwkeurigheid van AMR's verhoogt.
  4. Digitale platforms maken het mogelijk om verschillende AMR's te coördineren op de productievloer. 

Als gevolg van deze vooruitgang kunnen AMR's nu niet alleen in magazijnen worden ingezet, maar ook in complexere productieomgevingen. Bij Sirris hebben we alle expertise in huis om u op weg te helpen.

Digital production advice

Het beste concept voor uw productielogistiek realiseren

Wanneer u uw productielogistiek wilt automatiseren, rijzen er heel wat vragen. Los van de technologische beslissingen - AMR, de beste modules voor goederenbehandeling, automatisering op machine/celniveau - moet u ook veel aandacht besteden aan het beste logistieke concept: de stromen definiëren, de productielay-out aanpassen voor een optimale doorstroming, taken toewijzen aan de AMR en de operatoren, ... Op elk punt moet u zowel de technologische als de economische haalbaarheid (ROI) in overweging nemen. Bij Sirris helpen we u door dit proces te navigeren.

Autonome mobiele robots: 4 redenen waarom

Een brede waaier aan toepassingen

Autonome mobiele robots kunnen nu tal van taken in de productielogistiek overnemen, en dat sneller en efficiënter dan ooit. Dankzij extra detectie- en bewegingsmogelijkheden zijn AMR's niet langer beperkt tot de gestructureerde stromen en grote paden van magazijnen, ze kunnen ook chaotischere omgevingen aan, zoals de productiewerkvloer.  

De beste "fit" voor uw logistiek

Hoewel AMR's niet 'one size fits all' zijn, zorgen specifieke geavanceerde modules toch voor een optimale aanpassing aan uw logistieke concept. Naarmate artificiële intelligentie vooruitgang boekt, zullen analytics voor probleemoplossing AMR's in staat stellen nog beter in te spelen op live interacties, zoals obstakels en tijdelijk geblokkeerde zones.

Veiligheid als hoogste prioriteit

Door gebruik te maken van ingebouwde sensoren, laserscanners en intelligente algoritmen kunnen mobiele robots (menselijke) obstakels detecteren en hun route aanpassen. Dit zorgt voor een omgeving waarin AMR's en magazijnmedewerkers veilig kunnen samenwerken. 

Uitstekende schaalbaarheid

AMR's bieden meer opties om aan de capaciteitsvraag te voldoen en onverwachte pieken of dalen op te vangen. Zo kunt u het aantal uur dat ze elke dag in werking zijn gemakkelijk aanpassen. Dankzij real-time-monitoring brengen ze dynamische planningen binnen handbereik.

Hoe kan Sirris helpen?

Voorafgaande studie

Bij Sirris hebben we zowel de kennis als infrastructuur in huis om u te helpen het beste concept voor productielogistiek te definiëren voor uw specifieke situatie. We combineren expertise in geavanceerde technologie met een lange geschiedenis in het aanpakken van organisatorische kwesties in de productie.

Labtests

Kom langs in ons Flexible Automation-lab, waar u een blik kunt werpen op AMR-platforms, inspiratie kunt opdoen over concepten voor geautomatiseerde productielogistiek en haalbaarheidsstudies en andere tests kunt uitvoeren.

Filiep Vincent

Dompel uzelf onder in de wereld van mobiele-robottoepassingen

Onze expert, Filiep Vincent, maakt u graag wegwijs.

Neem contact op