Additive Manufacturing

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van Additive Manufacturing (AM), ook bekend als 3D-printing. AM maakt immers mogelijk om materiaalefficiënte en lichtere stukken te maken, flowtoepassingen te optimaliseren, functies te integreren en  mass customisation te realiseren.

Uw partner voor elke Additive Manufacturing-uitdaging

Hoe ondersteunt Sirris uw AM-ambities?

  • Met een uitgebreid machinepark : onze infrastructuur voor ontwikkeling en tests is uniek in Europa.
  • Met een veelzijdige equipe aan AM-expertsonze specialisten hebben tientallen jaren ervaring in de industrie en leveren neutraal advies en coaching. 
  • Met de nieuwste knowhow en technologie: over alle AM-processen en -materialen, waaronder metalen, polymeren en keramische materialen.

Deze bedrijven gingen u al voor

Met meer dan 25 jaar ervaring in Additive Manufacturing behoort Sirris tot de Europese R&D-top. Daar plukten al tal van Belgische bedrijven de vruchten van. Dit zijn enkele projecten uit 2015:

Ons doel: uw AM-expertise duurzaam verankeren

Samen met Sirris ontdekt u de mogelijkheden en voordelen van AM voor uw bedrijf, zonder dat u zelf torenhoge investeringen hoeft te torsen. Bovendien loodsen we u doorheen het volledige ontwerpproces én helpen we u de technologie in uw processen te integreren. Daarna dragen we onze kennis over, zodat u zelf aan de slag kunt om uw productie verder te stroomlijnen met AM.

Sirris ondersteunt u bij elke stap van uw Additive Manufacturing-traject

1. Het potentieel in uw bedrijf verkennen

  • Haalbaarheidsstudies uitvoeren (benchmarking & ondersteuning bij technologische keuzes)
  • Mogelijke toepassingen en opportuniteiten spotten en hierbij rekening houden met nieuwe businessmodellen en waardecreatie


2. Een product ontwerpen dat geschikt is voor AM

  • Begeleiden bij het ontwerpen & ontwikkelen van een AM-product (topologische optimalisatie, postprocessing …)
  • De principes van AM-design aanleren


3. Technieken optimaliseren of implementeren

 

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd hoe u Additive Manufacturing kunt inzetten binnen uw bedrijf? We helpen u graag verder met technologisch advies en praktische hulp op maat.

Download onze flyer of neem contact op met onze expert.