Sirris Machining 4.0

Machining 4.0

De toekomst van produceren draait om de invoering van nieuwe technologieën en het gebruik van (realtime)data om productieprocessen zo slim en zo efficiënt mogelijk te sturen en bij te stellen. Deze trend naar adaptief bewerken – ook machining 4.0 genoemd – wordt mogelijk gemaakt door de toenemende beschikbaarheid van sensoren. Maar hoe integreert u dit concept in uw maakactiviteiten? Ons team van experts bij Sirris helpt u op weg. 

Contacteer ons

Sirris Machining 4.0

De kracht van data benutten

De maakindustrie staat voor heel wat uitdagingen, zoals flexibel inspelen op de vraag van klanten, de productiviteit verhogen of productietechnologie optimaal benutten. Het antwoord op deze en andere uitdagingen is te vinden in verschillende concepten van Industrie 4.0. Daar komt adaptief bewerken of machining 4.0 om de hoek kijken, een proces waarbij productiedata – afkomstig van sensoren in machines – worden aangepast aan veranderende omstandigheden en gericht actie wordt ondernomen op basis van de huidige toestand. 

Sirris Machining 4.0

De heilige graal van beschikbare data

Of deze aanpak een succes wordt, is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van zowel correcte (realtime)data als de overeenkomstige gestructureerde en gedigitaliseerde werkmethodes. Wil uw maakbedrijf graag de stap zetten naar adaptief bewerken? Het team van Sirris heeft alle theoretische kennis en praktische expertise in huis om u daarbij te begeleiden. 

Onze expertise op het vlak van machining 4.0 in een notendop

Modelgebaseerd bewerken

Modelgebaseerd bewerken combineert correcte (realtime)data met geparametriseerde modellen (formules) om het optimale bewerkingsproces te bepalen. Beschikken over en inzicht hebben in een gestandaardiseerd, gestructureerd model is immers de sleutel tot succesvolle digitale informatie. 
 

Dynamische analyse

Een dynamische analyse van het bewerkingsproces identificeert de juiste snijparameters op basis van de stijfheid van een systeem. Dit neemt het giswerk bij het optimaliseren van uw toepassing weg en vervangt de trial-and-erroraanpak door een methode die optimale resultaten garandeert.

Sensorgebaseerd bewerken

Gereedschapsmachines die met sensoren zijn uitgerust kunnen een hele reeks bewerkingsprocessen autonoom sturen en bijstellen. Intussen kunnen slimme algoritmen sensordata en bewerkingsmodellen combineren om de juiste acties voor uw productie te bepalen. 

Hoe kan Sirris helpen?

Praktische ondersteuning en deskundig advies

Sirris biedt uw onderneming praktische ondersteuning en deskundig advies bij de implementatie van autonome, sensorgestuurde bewerkingsprocessen. In de eerste fase is een digitaal platform beschikbaar om u te helpen innovatieve bewerkingsmodellen te introduceren en uw eerste stappen naar bewerken 4.0 te optimaliseren. 

Registreer voor het platform
 

Neem een kijkje in ons lab

Samuel Milton

Wilt u uw mogelijkheden op het gebied van bewerken 4.0 verkennen?

Samuel Milton en zijn collega's staan tot uw dienst.
 

Neem contact op