Femtosecond laser texturing Sirris

Femtosecond laser texturing

Het unieke aan femtolasers is dat ze materialen niet verhitten maar onmiddellijk plasma aan het oppervlak creëren. Met deze technologie kunt u heel snel een volledig oppervlak textureren. Sommige lasers werken zelfs tegen meer dan een miljoen pulsen per seconde. Bovendien kunnen femtolasers worden toegepast op ieder lichtabsorberend materiaal, van kunststof tot hard keramiek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contacteer ons

Femtosecond laser texturing Sirris

Complexe texturen en structuren zonder moeite

Textuur zorgt niet alleen in de natuur voor functionele oppervlakken maar ook in industriële toepassingen. Zo vormen gekruiste groeven micropiramides die de absorptiecoëfficiënt van een oppervlak verhogen, terwijl cirkelvormige groeven een decoratief damast-effect kunnen scheppen. Het is zelfs mogelijk om de huid van een haai na te bootsen om wrijving in het water te minimaliseren of diepzwarte oppervlakken te creëren. Noem maar op en femtolasers kunnen (waarschijnlijk) de klus klaren.

Femtosecond laser texturing Sirris

Iedereen kan zijn business de toekomst in laseren

Het vermogen van femtolasers om functionele oppervlakken te creëren door kenmerken zoals bevochtigbaarheid, biocompatibiliteit, optische respons, wrijving en slijtage te wijzigen, is voor veel ondernemingen al een echte gamechanger gebleken. Zelfsmerende machineonderdelen, ijsvrije turbinebladen, pijnloze vaccininjectiepleisters en zelfreinigende spatborden zijn allemaal mogelijke resultaten. En met Sirris ligt deze technologie ook binnen uw bereik.
 

Een flexibel pad naar betrouwbaar, herhaalbaar precisiewerk

Functionaliteitsontwerp

Welke mogelijkheden bieden coaten en lasertextureren? Of is een combinatie van beide technieken de te volgen weg? Samen bepalen we de functies met toegevoegde waarde voor uw producten en de structuurvereisten en procesparameters om die functies te genereren.

Haalbaarheidsstudie

Neem contact met ons op om de uitvoerbaarheid van uw project te beoordelen, inclusief mogelijke valkuilen en verbeterpunten. Nadat we de relatie tussen textuur en functionaliteit op een monster hebben onderzocht, brengen we de functionaliteit over op het betrokken onderdeel. Vervolgens bespreken we de volgende stappen.

Testen en prototyping

Profiteer van ons LASEA LS5-1 femtolaserproductiecentrum of onze ultramoderne coatingapparatuur om uiterst gedetailleerde oppervlakken op nanoschaal te creëren. Met een prototype kunt u ook de look en feel van uw product beoordelen, wat inzichten biedt voor verdere optimalisatie.

Implementatie

Als u dat wilt, kan Sirris u ook begeleiden bij de implementatiefase in uw onderneming. In dat geval stippelen we een traject op maat uit. Onze ervaring op dit gebied kan u helpen om onvoorziene tegenslagen te voorkomen en zowel uw workflows als uw arbeidskrachten optimaal te organiseren.

Casebook

Casebook: functionele oppervlakken aan het werk

Laat u inspireren door deze businesscases om waarde toe te voegen aan uw producten.

Download casebook


 

Peter ten Haaf

Bent u klaar voor functionele oppervlakken die uw klanten versteld zullen doen staan?

Peter ten Haaf en zijn collega's zijn een en al oor.

Contacteer ons