Richting geven aan tech-succes met IE en contracten als kompas

Artikel
Katrien Meuwis
Benoit Olbrechts

Hoe u uw intellectuele eigendommen het best beschermen

In de dynamische wereld van technologie, waar nieuwe ideeën en innovaties de drijvende kracht zijn achter vooruitgang, kan die ideeën beschermen en strategisch gebruiken een game-changer zijn voor bedrijven. Uw innovaties zijn als waardevolle activa: hoe u ze beschermt en gebruikt via intellectuele-eigendomsrechten en contracten kan de toekomst van uw bedrijf bepalen. Daarom heeft de Helpdesk Intellectuele Eigendomsrechten van de Europese Unie (EU IPR Helpdesk) een uitgebreide gids over intellectuele eigendomsrechten en contracten opgesteld.

Of u ze nu deelt, licenties patenteert of samenwerkt met anderen, uw ideeën en innovaties zijn uw unieke verkoopargument. De kracht ligt in hoe deze intellectuele activa worden beschermd, beheerd en strategisch ingezet via contracten.

De gids van de EU IPR Helpdesk rond IE en contracten is een levensbelangrijke bron voor bedrijven die de complexe materie van intellectueel eigendom moeten navigeren.  Dit werk is niet alleen een verzameling van juridisch jargon, het is een praktische gids die ontworpen is om techbedrijven inzicht te geven in de genuanceerde wereld van IE-contracten.

De gids is onderverdeeld in twee delen:

  • Het eerste deel verkent uitgebreid algemene contractclausules en biedt een basiskennis. 
  • Het tweede deel zoomt in op de specifieke aspecten van contracten op het gebied van intellectueel eigendom (IE), en gaat dieper in op enkele van de meest voorkomende IE-contracten en bijbehorende clausules.

In beide delen zijn praktijkvoorbeelden naadloos geïntegreerd om te illustreren hoe contracten effectief kunnen worden opgesteld. 

De EU IPR Helpdesk is uw wegwijzer in de technische wereld en kan gratis worden gedownload.

Nood aan advies op maat van uw bedrijf?

De diensten van de Sirris Patent Cell omvatten ook advies over de rol van IE in contracten. Onze diensten gaan van kort en eenvoudig, gericht advies op maat tot de ontwikkeling en ondersteuning van innovatieprocessen. Daarnaast zijn de experts van Sirris ook gespecialiseerd in het opzoeken van informatie over IE en in het gebruik van IE-databanken om informatie te verkrijgen over technieken, concurrenten of markten.
 

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be