Katrien Meuwis

Manager Intellectual Property

Geboeid als ik ben door intellectuele eigendom (IP) en de interactie ervan met innovatie en het bedrijfsleven, geef ik u graag advies bij al uw vragen rond IP-rechten en het gebruik ervan. Enkele voorbeelden: welke kennis kunt u beschermen, hoe vraagt u IP-rechten aan, hebt u een freedom-to-operate (FTO), en hoe zit het met de handhaving van IP-rechten? Bovendien kunt u contact met mij opnemen om een IP-strategie uit te werken of samen na te denken over IP-assetmanagement, IP-waardering, licenties, technologieoverdracht en samenwerkingscontracten. Uw bestaande of op te zetten innovatie- en/of bedrijfsstrategie staan daarbij steeds centraal.  

Expertise

  • Intellectuele eigendom (IP)
  • IP-strategie en IP-assetmanagement
  • Juridische aspecten van IP (licentie in-out, technologieoverdracht, samenwerkingsovereenkomsten)

Werkervaring

Als chemicus met een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe technologieën werkte ik eerst in de IP-afdeling van imec, waar ik uitgebreide ervaring opbouwde in IP-bescherming, IP-intelligence en IP-exploitatie met een focus op licentieovereenkomsten en alle soorten samenwerkingsovereenkomsten. Daarna werkte ik bij Lhoist als IP-adviseur, waarbij ik de uitvindingen van de groep beschermde en verdedigde. En sinds 2022 stel ik mijn kennis en expertise in dienst van de klanten en partners van Sirris.

Studies

  • Diverse opleidingen rond intellectuele eigendom 
  • Mastering Innovation Management, Vlerick Business School (2015)
  • Doctoraat Fotochemie en Spectroscopie, KU Leuven (1997)
  • Master Chemistry, Physical Organic Chemistry, KU Leuven (1992)

Professioneel motto

"Als ik de mensen had gevraagd wat ze wilden, hadden ze gezegd ’snellere paarden’." – (H. Ford, 1947)

Leuk weetje

Kom je me ergens tegen, zelfs in het kleinste dorp van Europa, dan ben ik waarschijnlijk aan het supporteren voor mijn zonen die daar een wielerwedstrijd rijden.   

Een vraag, contacteer Katrien Meuwis