Male hand touching tablet with hologram smart product related images

Op verkenning naar de mogelijkheden van slimme producten voor het aanbod van een bedrijf

12 juli 2023
Artikel
Pieter Beyl

Voorstelling van de Smart Product Inspirator

In deze snel digitaliserende wereld zorgen slimme producten en het Internet of Things (IoT) voor een revolutie in de manier waarop we leven en werken. Toch zijn veel bedrijven zich niet bewust van de concrete mogelijkheden die slimme producten kunnen bieden. En daar komt Sirris om de hoek kijken. Met onze expertise en uitgebreid onderzoek hebben we een Smart Product Inspirator uitgewerkt, een online gids die speciaal is ontworpen om bedrijven te helpen bij het innoveren van hun aanbod en het slim maken van hun producten.

 

Bedrijfswaarde creëren met slimme producten

Slimme producten hebben het potentieel om op verschillende manieren waarde te creëren. Door digitale mogelijkheden in het productaanbod op te nemen, kunnen bedrijven zich onderscheiden, de interne efficiëntie verbeteren en deuren openen naar nieuwe inkomstenstromen. De bijhorende transformatie van het bedrijf kan erg uitdagend zijn. Om te komen tot onze Smart Product Inspirator, hebben we meer dan 150 slimme producten geanalyseerd. Onze Smart Product Inspirator is bedoeld om bedrijven zoals het uwe te helpen de juiste aanpak te vinden die aansluit bij uw unieke behoeften en mogelijkheden.

Tools en richtlijnen voor succes

Om uw kansen op succes te vergroten en ervoor te zorgen dat uw slimme-productinnovatie op het goede spoor blijft heeft Sirris deze online gids ontwikkeld op basis van industriegedreven onderzoek  en innovatieprojecten met bedrijven zoals het uwe. De downloadbare ‘Inspiratiegids‘ biedt u praktische inzichten en bruikbare stappen om u door het implementatieproces te loodsen.

Ideeën verkennen met de Smart Product Inspirator

De Smart Product Inspirator is een uitstekend startpunt voor bedrijven die het potentieel van slimme producten en IoT willen ontdekken. Het is een tool die u helpt om waardevolle ideeën te identificeren door bewezen slimme-productscenario’s en slimme-productcases van bedrijven uit onze regio te laten zien. Door gebruik te maken van deze tool krijgt u een beter inzicht in wat een product slim maakt en ontdekt u nieuwe innovatiemogelijkheden.

Neem een duik in de slimme-productscenario’s

In onze online Inspirator duiken we in de vijf meest voorkomende scenario’s die we hebben geselecteerd uit meer dan 150 slimme producten. Krijg waardevolle inzichten in hoe slimme producten waarde kunnen creëren voor uw klanten en bedrijfswaarde voor uw bedrijf. Download de volledige inspiratiegids – beschikbaar in de online tool – om in totaal 17 slimme-productscenario’s te ontdekken. 

 

Inspiratie door bedrijfscases

Om slimme-productinnovatie concreter te maken voor u, hebben we 15 concrete slimme-productcases verzameld. Deze innovatieve oplossingen laten zien hoe bedrijven zoals het uwe waarde creëren via slimme producten. Aan de hand van deze voorbeelden kunt u inspiratie opdoen en leren van de ervaringen van anderen in uw bedrijfssector.

 

Download de Smart Product inspiratiegids

Voor een uitgebreid inzicht in de verschillende mogelijkheden, biedt Sirris de volledige gids ‘Smart Product Inspiration’ aan om te downloaden. De gids bevat inzichten in alle 17 scenario’s die we tijdens ons onderzoek hebben geïdentificeerd. Aan de hand van deze gids kunt u de opgedane inspiratie omzetten in acties met behulp van een 4-stappenaanpak om uw beste ideeën voor slimme producten te bepalen. 

Volg onze praktische 4-stappenaanpak (Engels)

Deskundige begeleiding

Bij Sirris erkennen we dat elk bedrijf uniek is en we staan klaar met deskundige hulp om u te begeleiden bij de opties die beschikbaar zijn voor uw specifieke behoeften. Pieter Beyl, een van onze Smart Product experts, is beschikbaar om u met zijn expertise wegwijs te maken in de wereld van slimme producten. Neem contact met hem op om uw slimme-productinnovatie op te zetten.

Het omarmen van slimme producten kan heel wat mogelijkheden voor innovatie creëren. Met de Smart Product Inspirator van Sirris kunnen bedrijven vol vertrouwen aan dit traject beginnen en hun eigen slimme-productroadmap ontwikkelen. Dankzij de gids en door gebruik te maken van de inzichten en deskundige begeleiding kunt u uw organisatie een voortrekkersrol geven op het gebied van slimme-productinnovatie. Zet vandaag nog de eerste stap en ontdek uw mogelijkheden.

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be