Test als eerste onze cybersecurity-opleiding!

Artikel
Christophe Michiels

Nieuwe methodologie voor sterkere cybersecurity in de maakindustrie

De kennis van cybersecurity in uw maakbedrijf verhogen én meewerken aan een cyberveiligere maakindustrie? Dat kan! Sirris is aangesteld door het Europees Sociaal Fonds (ESF 566 - Opleidingen van de toekomst) om een hoogwaardige cybersecurity-opleiding te ontwikkelen die specifiek gericht is op de maakindustrie en de professionals die dagelijks verantwoordelijk zijn voor het instellen en gebruiken van machines.

De benadering die Sirris hanteert, is niet rechtstreeks gericht op het trainen van de operatoren zelf, in plaats daarvan willen we in eerste instantie de procesingenieurs en onderhoudstechnici voorzien van de benodigde kennis, zodat zij op hun beurt de operatoren kunnen opleiden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens dagelijkse bijeenkomsten waarin de cybersecurity-kennis van de operatoren worden versterkt.

Kaarten als key

Deze kennisverbetering zullen we realiseren door middel van een Kamishibai-kaartsysteem: operatoren kunnen zo praktische kennis over cybersecurity opdoen in relatie tot hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast zullen we ook auditkaarten verstrekken, zodat ze zelf hun kennisniveau kunnen beoordelen.

Om de inhoud en methodologie van deze opleiding te testen, organiseert Sirris testsessies op 5, 12 en 19 oktober 2023 op onze site in Zwijnaarde (Gent). De sessies vinden telkens plaats van 9:00 tot 12:30 en worden in het Engels gehouden.

Drie testsessies

Een overzicht van wat op het programma van de testsessies staat:

5 oktober:

  • Introduction to the ESF cybersecurity training
  • General cybersecurity awareness
  • Remote access/support

 12 oktober:

  • How to manage PLCs securely
  • Buyers guide for shopfloor assets

 19 oktober:

  • How to set up a secure architecture for PLCs and IoT devices
  • Incident response: attack simulation and fire drill

Het hoofddoel van deze testsessies is tweeledig:
•    De relevantie van de inhoud valideren,
•    De effectiviteit van de trainingsmethodologie valideren.

De doelgroep voor deze sessies zijn procesingenieurs, onderhoudstechnici, continue-verbeteringsingenieurs en OT-ingenieurs.

Interesse om deel te nemen aan een of meer van deze gratis testsessies? Stuur een e-mail naar christophe.michiels@sirris.be. Vervolgens ontvangt u een officiële uitnodiging van ons. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

 

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be