Cybersecurity in manufacturing


Cyberbeveiliging is voor maakbedrijven als veiligheidsgordels voor een auto: onmisbaar. Het aantal cyberaanvallen in de industrie neemt immers snel toe. De voornaamste slachtoffers zijn grote ondernemingen, maar de gevolgen zijn dan weer ernstiger voor kleine en middelgrote ondernemingen, die over het algemeen minder goed beschermd zijn. Vroeg of laat kloppen cybercriminelen ook op uw digitale deur. Bent u voorbereid? 

Contacteer ons

Cyber attack

Cyberveerkracht is belangrijker dan ooit

Steeds meer ondernemingen investeren in operationele technologie (OT), connectiviteit en cloud-gebaseerde dataoplossingen om hun productieprocessen te verbeteren. Die trend naar een industrieel Internet of Things schept tal van kansen, maar vergroot ook de risico's en het belang van cyberbeveiliging. Eén aanval kan al een grote impact hebben, van systeemuitval tot blijvende reputatieschade. Alleen een strategie op maat kan gemoedsrust bieden. 

Statistics

Recente cijfers maken de urgentie duidelijk

Cyberbeveiliging zou in elk maakbedrijf hoog op de agenda moeten staan. Maar de cijfers schetsen een ander beeld:

  • 50% van de ondernemingen vreest het komende jaar slachtoffer te worden van een cyberaanval
  • 58% van de grote industriële spelers kreeg in 2021 te maken met een veiligheidslek in hun OT-systeem
  • 93% van de ondernemingen geeft toe dat hun cyberbeveiligingsstrategie ontoereikend is
  • 61% geeft aan dat verouderde OT-systemen een uitdaging zijn om cyberrisico's te beperken
  • 38% heeft niet de interne expertise om een aanval op te sporen
  • 25% van de Belgische ondernemingen heeft een calamiteitenplan dat zowel de IT- als de OT-omgeving bestrijkt

Een arsenaal aan capaciteiten voor uw cyberbeveiliging

Risicoanalyse & strategisch inzicht

Niet elk onderneming beschikt over de middelen om de cyberbeveiliging uitgebreid te controleren. Sirris kan u helpen uw infrastructuur door te lichten om mogelijke dreigingen op te sporen en kan geavanceerde oplossingen en beste praktijken aanreiken om uw cyberveerkracht te vergroten. Van uw netwerkarchitectuur en monitoringaanpak tot uw connectiviteit op afstand, maintenance- en authenticatieprocedures, bewustzijn bij het personeel en nog veel meer: onze experts nemen ieder aspect van industriële cyberbeveiliging onder de loep. 

Diepgaande technische expertise

Van uw toeleveringsketen tot maintenance op afstand en toegangscontrole: informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) zijn twee zijden van dezelfde medaille als het gaat om Industrie 4.0. Het vergt dus knowhow op beide gebieden om cyberveerkracht tot stand te brengen. Bij Sirris kunt u profiteren van onze unieke, brede en diepgaande technische expertise in zowel IT- als OT-beveiliging. En als technologieneutrale speler kunnen wij uw onderneming vlot in contact brengen met de juiste aanbieders van cyberbeveiliging voor uw specifieke situatie.  

Steps to Cybersecurity

Veilig op weg met Industrie 4.0

Bent u een van de duizenden ondernemingen die al bezig zijn met Industrie 4.0? Zorg er dan voor dat uw productieomgeving niet voor het grijpen ligt.

Volg onze zeven stappen om cyberveilig te ondernemen

Hoe kan Sirris helpen?

Voorafgaand advies

Zit u met vragen over technologieën, IT-architectuur, risicoanalyse, veiligheidsplanning of een specifieke cyberdreiging, zoals phishing, malware, ransomware of denial-of-service-aanvallen? Onze experts helpen u graag op weg met duidelijk advies.

Intensieve begeleiding

Na een intakegesprek bekijken we samen uw infrastructuur en scherpen we alle functies van cyberbeveiliging aan, van identificatie en bescherming tot detectie en herstel. Daarnaast geven we financieringstips en krijgt u toegang tot Sirris' brede netwerk van maakbedrijven, academische spelers en aanbieders van cyberbeveiliging. Dankzij deze unieke expertisebundeling vindt u sneller de juiste oplossingen en kunt u uw uitdagingen gerichter aanpakken.

Masterclass in cyberbeveiliging

In onze collectieve trainingssessie belichten we typische pijnpunten en beproefde verdedigingstechnieken voor kleine en middelgrote maakbedrijven. U verneemt er hoe u uw geconnecteerde werkomgeving, data-uitwisseling en interacties optimaal kunt beschermen. Deze masterclass kan ook in uw onderneming worden georganiseerd.

Zullen we samen uw cyberbeveiliging waterdicht maken?

Tatiana Galibus, onze cybersecurity ambassadeur, toont u de weg.