Sirris en Flanders Make halen banden aan

15 december 2023
Artikel
Herman Derache

Twee complementaire partnerorganisaties, één innovatiegedachte voor de industrie

De Belgische technologische bedrijven optimaal ondersteunen in hun innovatieprojecten, competitiviteit en duurzame groei, dat doe je beter niet alleen. Sirris werkt in een open innovatiemodel om haar impact te maximaliseren naar de industrie toe en gaat dus samenwerkingen aan met vele partners. Een bijzonder belangrijke partner is Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. 

In onze Leuvense vestigingen zijn we buren, onze nieuwe gebouwen in Kortrijk liggen op een steenworp van elkaar en ook in Hasselt zijn onze beide organisaties present. Maar wat ons echt bindt is onze passie om bedrijven te helpen om succesvol te zijn door in te zetten op technologische innovatie. Ons aanbod is complementair en regelmatig bundelen we ook onze krachten in innovatieprojecten, waarmee we samen bedrijven stimuleren en ondersteunen, om op een duurzame manier te groeien en competitief te zijn, van onderzoek tot implementatie. We lichten dit even voor u toe.

Complementair aanbod

Bij Sirris kunnen bedrijven vooral terecht als ze een probleem hebben of een uitdaging in hun productieproces of product ondervinden, waarvoor er nieuwe of volwassen technologieën op de markt zijn die een oplossing kunnen bieden. Kortom, de Sirris-adviseurs begeleiden u naar een succesvolle adoptie van nieuwe en al op de markt beschikbare technologie.

Bij Flanders Make kunnen bedrijven vooral terecht als ze een probleem hebben of een uitdaging in hun productieproces of product ondervinden, terwijl ze al gebruikmaken van nieuwe en geavanceerde technologieën óf een stap willen zetten naar een innoverende omgeving, mits ontwikkeling van nieuwe technologieën. Kortom, de Flanders Make-onderzoekers ondersteunen u bij het onderzoek én de realisatie van uw ‘next-level’ innovatie.

Onze beide organisaties voorzien we op maat gemaakte innovatietrajecten of haalbaarheidsstudies om uw uitdagingen te analyseren én kunnen we proof-of-concepts bouwen, om aan te tonen dat de voorgestelde oplossing werkt. Daarnaast beschikken we beide over verschillende faciliteiten voor het testen van productieprocessen onder gecontroleerde omstandigheden.

Er is natuurlijk ook een sterk grensvlak tussen deze complementaire rollen. In dat grensvlak werken we zoveel als mogelijk samen in projecten, waarbij we streven naar een maximale doorstroming van nieuwe kennis en nieuwe technologie naar de brede markt toe. Onze complementaire rollen en marktinzichten benutten we dus samen, om een maximale impact op de industrie te realiseren en ervoor te zorgen dat bedrijven nieuwe stappen kunnen zetten om concurrerend te blijven.

Bij wie aankloppen?

U twijfelt nog steeds bij welke van beide organisaties u best terecht kunt met uw vraag of uitdaging? Neem gerust contact met één van ons op! Wij luisteren naar uw vraag en begeleiden u in ieder geval naar de partner die het beste bij uw specifieke behoeften past.

Herman Derache, managing director Sirris, en Grisja Lobbestael, CEO Flanders Make

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be