Conference Belgian Hydrogen Council

'Samen sterk in waterstof - België, de Benelux en zijn buurlanden’

Artikel
Pieter Jan Jordaens

BHC-conferentie brengt belangrijkste spelers in waterstof samen

De Belgian Hydrogen Council (BHC) werd recent opgericht om de Belgische waterstofindustrie op nationaal en internationaal niveau te vertegenwoordigen. De Council verenigt de twee regionale clusters, met name Waterstof Industrie Cluster in Vlaanderen en H2Hub in Wallonië, en vertegenwoordigt de volledige Belgische waterstofwaardeketen. Met de conferentie 'Joining forces on Hydrogen - Belgium, Benelux and its neighbours' op 16 oktober 2023 wil de BHC de banden met de aanliggende regio's aanhalen.

De betrokken ministers, Tinne Van der Straeten, federaal minister van Energie, Jo Brouns, Vlaams minister van Economie en Innovatie, en Philippe Henry, vicepresident en minister van Klimaat, Energie en Mobiliteit, zullen de conferentie bijwonen om hun steun te betuigen aan de Belgian Hydrogen Council en aan de samenwerking op nationaal niveau.

Diederik Samsom (kabinetschef van Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie) zal de rol van waterstof in een Europees perspectief voorstellen.

Tijdens geanimeerde panelgesprekken zullen prominente sprekers uit de Belgische waterstofsector en onderzoeksinstellingen van gedachten wisselen over hoe de waterstofontwikkelingen in onze regio kunnen worden versneld. Enkele namen: Engie, Fluxys, Air Liduide, Port of Antwerp-Bruges, Virya, ArcelorMittal, North Sea Port, DEME, John Cockerill, Accelera, Cummins, Agfa, Bekaert, Van Hool, Solenco Power, Solhyd, Hyve, Sirris, CRM Group, Materia Nova, UGent en Université de Liège.

Met deze conferentie wil de BHC de banden met de aanliggende regio's aanhalen: er zal onder meer worden gesproken over de mogelijkheden voor samenwerking met de vertegenwoordigers van de waterstofraden uit Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Ook de ambassadeurs van Oman en Namibië zullen de conferentie bijwonen. Zij zullen het hebben over de samenwerking met België op het vlak van waterstofvoorziening.

WaterstofNet en Cluster Tweed organiseren deze conferentie, onder de koepel van de Belgian Hydrogen Council (BHC). De conferentie zal doorgaan in de Dockx Dome Eventhall in Brussel op 16 oktober 2023 (8.30 - 17.15 u) en is gratis voor leden van de WIC! Wilt u deze conferentie bijwonen? De details van het programma zijn alvast beschikbaar!

Beeld: © Waterstofnet

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be