Pieter Jan Jordaens

Manager Energy Transition & Program manager Offshore Wind

Ons team geeft u directe toegang tot multidisciplinaire kennis, expertise en infrastructuur (bv. onze klimaattestkamer) met betrekking tot energietransitie. Dus als u nadenkt over on- en offshore windenergie, groene waterstof, energieopslag, zonne-energie of een andere duurzame oplossing, laat het ons weten. 

Wij zetten in uw plaats R&D- en innovatietrajecten op met aanbieders van oplossingen, maar ook met eigenaars van installaties. Het doel: de prestaties, efficiëntie betrouwbaarheid en robuustheid van toepassingen in de energietransitie verhogen en u laten innoveren.

Expertise

  • Product-, markt- en technologie-expert voor hernieuwbare energie
  • Testen van klimatologische validatie 
  • Consulting en coaching bij innovatie

Werkervaring

In 2010 kwam ik bij Sirris als projectmanager van het project Offshore Wind Infrastructure (OWI). Dit project leidde tot de oprichting van het OWI Lab, een samenwerking tussen de windenergie-experts bij Sirris, VUB en UGent en gericht op het initiëren, ondersteunen en uitvoeren van R&D- en innovatieprojecten op het gebied van windenergie. Binnen deze context heb ik heel wat kmo’s en grote ondernemingen begeleid bij hun innovatie-inspanningen.

Studies

  • Master Elektromechanica aan de KU Leuven (2010)

Professioneel motto

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal”

Leuk weetje

Vader van twee kinderen, een passie voor reizen en Aziatisch eten, en altijd bereid om over geopolitiek en economie te praten.

Een vraag, contacteer Pieter Jan Jordaens