Rockfon

Rockfon test kwaliteit van zijn producten

29 mei 2020
Case
Joey Bosmans
Arantxa Penninger

Rockfon is een toonaangevende producent van akoestische systeemplafonds en wandoplossingen. Het bedrijf wilde meer zekerheid over de kwaliteit van zijn producten.

Rockfon, dat deel uitmaakt van de Rockwool Group, kwam voor het eerst met Sirris in contact op een Open-Lab-Dag. Hier werd gesproken over de mogelijkheden om de producten van Rockfon te onderwerpen aan kwaliteitstesten.

Initieel werden gecoate profielen en verzinkte ophangsystemen onderworpen aan een  zoutneveltest en een condensatietest, om deze te kunnen classificeren volgens EN13964, de productnorm voor systeemplafonds. Testen hebben aangetoond dat alle Rockfon-producten ruimschoots voldoen aan de gestelde criteria in de norm.

Simulatie van zwembadomgeving

De kwaliteitstesten werden uitgebreid met een test op plafondtegels, met de bedoeling af te toetsen of de tegels geschikt zijn om in een zwembadomgeving te gebruiken. Om een dergelijk milieu te simuleren maakte Sirris een testopstelling, gebaseerd op de condensatietest, maar waarbij het water werd gechloreerd. Gedurende de test werden het vrije chloorgehalte en de pH van het water dagelijks gecontroleerd. Na een vooropgestelde testperiode werden de tegels gecontroleerd op wateropname, zwelling, verlies van structuur, kleurvastheid en de mogelijke vorming van schimmels.

Sirris kon vaststellen dat de producten van Rockfon de test zonder problemen doorstaan hadden.

Auteurs

Profile picture for user joey.bosmans@sirris.be
Joey Bosmans

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be