Reliable A/C @sea Princess Elisabeth Island

Prinses Elisabeth Eiland, bedrijfszekere elektrotechnische infrastructuur op zee

Artikel
Pieter Jan Jordaens

Op 17 mei 2023 organiseren Sirris, KBVE, Agoria Energy Technology Club en OWI-Lab een technisch seminar rond het Prinses Elisabeth Eiland, een voorbeeld van wereldklasse van een bedrijfszekere infrastructuur voor wisselstroom en gelijkstroom in een ruwe offshore omgeving. Het seminar gaat dieper in op de uitdagingen en optimale werkmethoden voor het ontwikkelen, voorbereiden en onderhouden van dergelijke elektrische infrastructuren.

De elektrische infrastructuur is een essentieel onderdeel van moderne industriële activiteiten, maar de exploitatie ervan in ruwe omgevingen, en vooral op zee, kan bijzonder moeilijk zijn. In dergelijke omgevingen kan elektrotechnische apparatuur immers worden blootgesteld aan extreme temperaturen, vochtigheid en regen, zout water, trillingen en schokken, corrosie en andere barre omstandigheden. Al deze factoren kunnen aanzienlijke schade of zelfs storingen veroorzaken als ze niet correct worden aangepakt. Omwille van de klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden zich zelfs in gematigde klimaten (vaker) voordoen.

Het Prinses Elisabeth Eiland is een wereldprimeur. Dit kunstmatige energie-eiland is een uitbreiding van het elektriciteitsnet in de Noordzee. Als internationale elektriciteitshub zal het windmolenparken van op zee met het vasteland verbinden en nieuwe verbindingen leggen met andere Europese landen via wisselstroom- en gelijkstroomtechnologieën. Het energie-eiland zal dus een essentiële rol spelen in de Belgische energietransitie. Tijdens het seminar laat de Belgische hoogspanningsnetbeheerder Elia u kennismaken met het project, zijn ambities en innovaties.

Tijdens het seminar zullen ook verschillende andere deskundige sprekers van Marlinks, Sirris en andere, nog te bevestigen bedrijven hun ervaringen en inzichten delen over het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische infrastructuur met het oog op een bedrijfszekere werking in ruwe omstandigheden, zoals offshore windturbines.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod zullen komen:

  • De wisselstroom- en gelijkstroomtechnologieën die de energiehub verbinden

  • Het belang van robuuste ontwerpen en engineering om extreme omstandigheden voor offshore energieactiva te trotseren

  • Strategieën om de gevolgen van extreme omstandigheden te beperken

  • Optimale werkmethoden voor monitoring, onderhoud en service van apparatuur op afgelegen of moeilijk toegankelijke locaties

  • De technologieën en innovaties op het energie-eiland

Tijdens het seminar krijgt u ook de kans om vragen te stellen en te netwerken.

Wilt u het seminar bijwonen? Raadpleeg onze agenda en schrijf u in!

 

Reliable A/C @sea Princess Elisabeth Island

 

 

 

 

 

 

 

Prinses Elizabeth Eiland

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be