Hoe succesvol innoveren met slimme producten en IoT?

09 januari 2023
Artikel
Pieter Beyl

Steeds meer productbouwers zetten in op slimme producten en IoT. Nog heel wat bedrijven lopen echter vast met hun ideeën in de vele mogelijkheden en onzekerheden. Om bedrijven hierbij te helpen, bouwen we ondersteunende tools en begeleiding uit om sneller tot een sterker slim productidee te komen. Tijdens ons webinar op 3 februari komt u hierover meer te weten.

Wie slimme producten zegt, denkt niet alleen aan elektronica en software in het product. Ook connectiviteit met gebruikers en andere producten, cloud-toepassingen en digitaal ondersteunde diensten rond het product behoren tot de mogelijkheden. Er komen dus niet alleen nieuwe technologieën en een andere ontwikkelaanpak bij kijken, ook het businessmodel en de bedrijfswerking kunnen veranderen.

Sneller en beter oriënteren  

Geen wonder dat productbouwers soms vastlopen in de vele mogelijkheden en onzekerheden tijdens hun zoektocht naar het 'gouden' productidee. Snelheid is nochtans van groeiend belang, niet alleen om marktaandeel te verwerven voor nieuwe toepassingen, maar ook om tijdig in te spelen op markten die door digitalisering snel evolueren. Het merendeel van de slimme (IoT-) producten zijn volledig nieuw of uitbreidingen van bestaande producten waarmee bedrijven andere stakeholders of zelfs volledig nieuwe klanten bedienen. Om dergelijke innovaties te laten slagen heb je zeker een sterk en onderbouwd productidee nodig.

Begeleiding en tools voor bedrijven

Sirris en Imec pakken deze problematiek bij productbouwers aan in een collectief project specifiek gericht op de exploratiefase van slimme producten. In dit project ontwikkelen we een aanpak en tools om bedrijven te helpen zich efficiënter, sneller en succesvoller te oriënteren rond slimme producten. In het webinar ‘Succesvol innoveren met slimme producten en IoT’ op 3 februari 2023 komt u meer te weten over de mogelijke begeleiding en ondersteunende tools en hoe u hiermee aan de slag kan gaan. Twee bedrijven, Pattyn en Ethernetics, vertellen wat innoveren met slimme producten inhoudt voor hun bedrijf en hoe ze hiermee omgaan. Hun inspirerende cases en het overzicht van ondersteuningsmogelijkheden voor bedrijven leveren u ongetwijfeld nieuwe inzichten.   

Interesse om deel te nemen? Meer info en inschrijven voor het webinar vindt u hier.

Dit webinar kadert binnen het COOCK-project ‘Oriënteren en beslissen in slimme productexploratie’. Meer info over dit project vindt u op de projectpagina.

Sirris, innovation forward
 
 

 

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be