Metal printing

Europese erkenning voor het belang van integratie van 3D-metaalprinten

13 september 2021
Peter ten Haaf

Elk jaar kent de Europese Commissie awards toe aan door de EU gefinancierde projecten die van excellentie en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling getuigen. De deelnemende projecten worden onder de aandacht gebracht in de communicatieactiviteiten op Europees niveau, om andere regio's in Europa te inspireren. Sirris kondigt met trots aan dat haar EFRO-project 'Integratie van 3D-metaalprinten' een van de 25 finalisten is in de categorie SLIM Europa.

De Regiostars Awards zijn jaarlijkse prijzen die sinds 2008 door de DG REGIO worden uitgereikt: ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een Europese excellentielabel voor projecten met financiële steun van de EU waarbij gekozen is voor een innovatieve en inclusieve benadering van regionale ontwikkeling. Elk jaar wedijveren honderden projecten om de prijzen in vijf categorieën: Slim Europa, Groen Europa, Rechtvaardig Europa, Stedelijk Europa, en een jaarlijks wisselende categorie. Dit jaar nam een recordaantal van 214 projecten deel, waaruit 25 de finale haalden.

Het publiek kan deelnemen door op zijn favoriete project onder alle finalisten voor de publieksprijs te stemmen. De Regiostars Awards stimuleren regio’s om oplossingen voor gemeenschappelijke problemen te vinden en daarbij optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden om zo het regionaal beleid van de EU steeds effectiever te maken.

Thema’s

De REGIOSTARS worden toegekend aan projecten in vijf thematische categorieën (slimme, duurzame en inclusieve groei, stedelijke ontwikkeling en een jaarlijks wisselend thema).

In 2021 zijn de REGIOSTARS Awards gericht op vijf thema’s die van cruciaal belang zijn voor het regionaal beleid van de EU:

  • SMART Europe: vergroting van het concurrentievermogen van lokale bedrijven in een digitale wereld
  • GREEN Europe: groene en veerkrachtige gemeenschappen in een stedelijke en rurale setting
  • FAIR Europe: bevordering van inclusie en discriminatiebestrijding
  • URBAN Europe: bevordering van groene, duurzame en circulaire voedselsystemen in functionele stedelijke gebieden
  • TOPIC OF THE YEAR: bevordering van groene mobiliteit in de regio's: Europees jaar van de spoorwegen 2021

Sirris kondigt met trots aan dat een van haar projecten, 'Integratie van 3D-metaalprinten', is geselecteerd als een van de finalisten van Regiostars 2021 in de categorie SMART Europe: vergroting van het concurrentievermogen van lokale bedrijven in een digitale wereld’.

Vindt u ook dat ons project 'Integration of 3D metal printing' het verdient een Regiostar te zijn? Stem op ons!

#regiostars #EUinmyRegion

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be