Showcase Reniver

Connected machines made real - showcase Reniver

Artikel
Jan Kempeneers
Peter ten Haaf

Haalt u de maximale output uit uw machines? Wilt u weten hoe u meer uit uw machines kan halen? Toegang tot verborgen machinedata, events en aansturingsmogelijkheden kan u wellicht vooruithelpen. Door uw machines op een eenvoudige, cyberveilige en (her)bruikbare manier 'connected' te maken, beschikt u over alle mogelijkheden om de productiviteit en de kwaliteit te verbeteren. Om deze uitdaging aan te gaan ontwikkelde Reniver met de steun van VLAIO de Reniway-toepassing.

Tijdens het Reniver showcase-event op onze Open House 'Advanced Manufacturing' op 13 september, doet Reniver zijn innovaties uit de doeken en wordt de werkwijze van Reniway gedemonstreerd met productiemachines en robots in de 4.0 Made Real Pilot Factory van Sirris.

Geconnecteerde productieomgeving

Op dit event voor machinebouwers, integratoren en productiebedrijven lichten we toe hoe Reniver te werk gaat om uw machines connected te maken. In deze oplossing wordt sterk ingezet op open standaarden zoals OPC UA en MQTT, om machines en robots universeel beschikbaar te maken. Daarbij wordt de data-interface gestandaardiseerd, zodat elke machine dezelfde universele 'productietaal' gaat spreken. Deze aanpak maakt automatisatie eenvoudiger en zorgt dat dashboards, onderhoudsapplicaties, cloud en AI-toepassingen de betekenisvolle data kunnen gebruiken zonder (veel) integratiewerk.

Via showcases wordt op een tastbare manier de kracht van standaardisatie op de machine gedemonstreerd. De Reniway-applicatie spreekt dezelfde 'productietaal' als de machines. Hierdoor herkent Reniway direct een nieuwe machine en auto-configureert de app-operatorschermen, KPI-berekeningen, alarmnotificaties en datasets voor tracering/analyse volledig automatisch.

Het event vindt plaats op dinsdag 13 september, van 11:00 tot 12:00, en aansluitend bent u ook welkom op de 'Open House' van Sirris, waarop tal van nieuwe technologische ontwikkelingen in advanced manufacturing gedemonstreerd worden. Meer informatie over deze 'Open House' vindt u hier.

Deelname aan beide events is kosteloos, maar registratie is verplicht.

 

 


(Bron foto: 123RF)

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be