Micromanufacturing

Micromanufacturing

U overweegt een microproduct of geminiaturiseerde component te ontwikkelen. U wilt het concretiseren, overgaan tot een proof-of-concept, het design optimaliseren en de productie ervan op grote schaal uitwerken. Dankzij zijn expertise in Micro kan de Product Development Hub van Sirris in Luik u bij elke stap ondersteunen, van concept tot preproductie.

Labogegevens

Verantwoordelijkheid:
Denis Vandormael

Heeft u een vraag?

Stuur ze door naar denis.vandormael@sirris.be

Locatie

Rue Bois Saint-Jean 12
4102 Seraing
België

Meer informatie over onze expertise

Micromanufacturing

Van concept tot industrialisering

Miniaturisatie verruimt de horizon van de productbouwers. Op het programma? Nieuwe producten die almaar compacter, discreter, gebruiksvriendelijker, energiezuiniger of goedkoper te produceren worden… en vooral, die zo weinig mogelijk ruimte innemen en toch zeer veel functionaliteiten kunnen bevatten.

De ontwikkeling van dergelijke microproducten vergt echter een bijzonder specifieke kennis en een hoogtechnologische infrastructuur. U kan een beroep doen op onze expertise in geminiaturiseerde producten via de Product Development Hub van Sirris in Luik.

Dankzij een mix van resources die uniek is in België, garandeert onze hub u een vlot, rationeel en efficiënt ontwikkelingstraject, van proof-of-concept tot industrialisering. U kunt de hub inschakelen in elke fase van ontwikkeling van uw project en ongeacht de specifieke bijstand die u nodig hebt.  

Zes expertisedomeinen in Micro

De microfabricagetechnieken evolueren aan een hoog tempo. De experts van de afdeling Micro volgen de jongste ontwikkelingen op de voet en werken er zelfs aan mee in het kader van onderzoeksprojecten. Zo kunt u vertrouwen op een complete microfabricageketen, met een expertise van topniveau in de volgende kerndomeinen:
 

Micro-3D-printen
Microbewerking
Microreplicatie
Selectieve microafzetting van materiaal
Microassemblage
Metrologie op microschaal
Micro manufacturing

Uiteenlopende toepassingen

De expertise in microtechnieken van de Product Development Hub garandeert u dus een doelmatige begeleiding in de ontwikkeling van al uw toepassingen rond microfabricage en miniaturisering. 

Enkele voorbeelden:

  • Engineering voor de gezondheidssector (diagnosevoorzieningen, microfluïdische chips, specifieke hulpmiddelen)
  • Productie en replicatie van kleine onderdelen
  • Functionalisering van oppervlakken
  • Polymer optics
  • Micromechanica
  • Plastronica (integratie van elektronica in plastic)

Product Development Hub : Micro, Light, and Smart

De expertise in Micro is een van de speerpunten van de Product Development Hub van Sirris; onze hub is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kleinere (Micro), lichtere (Light) en intelligentere (Smart) producten en componenten. Uw Micro-project geniet dus tegelijk ook van onze inzichten in Light en Smart. 

Onze expertise in Micro en de volledige Product Development Hub staan tot uw beschikking om van uw microproduct een maxisucces te maken!

Bent u geïnteresseerd in miniaturisatietechnologie?

Wil je graag meer weten over onze expertise en infrastructuur? Onze experts staan u graag te woord!