Word een CyberActive-bedrijf!

Gratis opleidingen over cyberbeveiliging voor bedrijven, managers en medewerkers

Het ecosysteem van de maakindustrie

U maakt integraal deel uit van het maak-ecosysteem. Of u nu een maakbedrijf bent, een logistieke partner, een fabrikant van machines/gereedschap, een leverancier van Industrie 4.0-technologieën of een professionele dienstverlener voor deze bedrijven.

Ontdek het opleidingsaanbod

Ontdek het opleidingsaanbod

Uw bedrijf is actief in de digitale dienstensector, SaaS, online platforms of e-commerce. U bezit, beheert of draagt bij aan deze diensten (met of via consultancy, ontwikkeling, diverse dienstverleners, etc.) U verwerkt (vertrouwelijke) klantgegevens.

Ontdek het opleidingsaanbod

CyberActive - samen sterk voor een weerbaar België

België is een zeer innovatief land dat zich in het hart van Europa bevindt. Dat maakt ons een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. CyberActive is een samenwerking tussen Sirris, Howest, UCLouvain en VUB, gericht op het delen van expertise en vaardigheden in cyberbeveiliging met bedrijven in de productie- en digitale sector door middel van opleidingen en andere educatieve tools op maat.

Wat zult u leren?

 • Tegengaan van ransomware, malware-infecties en gegevensdiefstal en de cyberweerbaarheid van uw bedrijf vergroten.
 • De essentiële investeringen en actieplannen op het gebied van cyberbeveiliging verkennen en begrijpen, aangepast aan uw kmo, zelfstandig statuut of grote onderneming.
 • De regelgeving die van toepassing is op uw bedrijf en hoe u een voorkeurspartner in uw waardeketen kunt blijven.
 • Dit alles dankzij opleidingen gegeven door cyberbeveiligingsexperts die uw sector en de uitdagingen kennen en inhoud op maat kunnen bieden.
 

NIS2 Richtlijn: Uw Route naar Cyberveiligheid

 • Versterk uw cyberverdediging met de NIS2-richtlijn die in oktober 2024 van kracht gaat in België. 
 • Ontdek in onze video de essentiële stappen die elke KMO moet nemen om veilig en compliant te blijven. 
 • Ga met de NIS2 richtlijnen aan de slag om uw netwerk te beveiligen en uw onderneming te beschermen.

Bekijk alle CyberActive video’s hier!

Wacht niet tot de alarmbel gaat. Schrijf u nu in voor een van onze gratis opleidingen!

Help vandaag nog uw team mee het bedrijf te beschermen! Proactieve bescherming is slechts een klik verwijderd. Schrijf uzelf en uw team in voor een van onze opleidingen en verander uw team in een krachtveld van cyberbeveiliging.

 

Bekijk alle aankomende opleidingen

Weet u wat uw risico's zijn als bedrijf in het maak-ecosysteem?

 • Fraude via CEO of financieel directeur - Stel dat u een e-mail ontvangt van uw CEO of financieel directeur met een dringend verzoek om een bankoverschrijving uit te voeren. Durft u te twijfelen aan de legitimiteit ervan?  Cybercriminelen doen zich voor als leidinggevenden om u te overhalen geld over te maken. 
 • Uw ontwerpen, methoden en processen vormen de kern van uw concurrentievoordeel. Cybercriminelen vallen deze intellectuele bronnen aan. 
 • Laat hackers uw productieketen niet stilleggen, bijvoorbeeld als gevolg van een ransomware-aanval. 
   
 • Uw reputatie is uw kostbaarste bezit. Vertrouwen is geld waard, en een cyberinbreuk is een kostbare inflatie. Het vertrouwen van klanten en relaties met partners staan op het spel.
 • Uw cyberbeveiliging is slechts zo sterk als de zwakste schakel daarin. In het complexe netwerk van toeleveringsketens kan uw kwetsbaarheid ieders verantwoordelijkheid worden - en u blootstellen aan ernstige financiële claims als u niet op tijd kunt leveren.

 

 

 

Bescherm uzelf

 • De opkomst van werken op afstand en IoT-apparaten opent nieuwe perspectieven voor productie-efficiëntie en dus ook voor cybercriminelen.
 • De kosten van een cyberaanval gaan verder dan de onmiddellijke fraude of losgeldeisen. De gevolgen kunnen middelen uitputten en aanzienlijke investeringen vereisen voor het herstel en de vernieuwing van de bescherming. 
 • Boetes van regelgevende instanties kunnen meer zijn dan een tik op de vingers; ze kunnen u gewoon met de grond gelijk maken. 

Bent u zich bewust van de risico's die u loopt als bedrijf dat digitale diensten levert (SaaS, digitaal platform)?

 • Datalekken - Digitale dienstverlenende bedrijven slaan vaak gevoelige klantgegevens op, waardoor ze uitstekende doelwitten zijn voor gegevensdiefstal, wat kan leiden tot aanzienlijke financiële en reputatieschade.
 • Phishing-aanvallen - Werknemers en klanten van digitale en e-commerceplatforms kunnen het slachtoffer worden van phishing-zwendel, met als gevolg onbevoegde toegang tot accounts, sociale media of gevoelige gegevens.
 • Ransomware - Dit type malware kan ervoor zorgen dat u geen toegang meer heeft tot uw eigen systemen of dat waardevolle gegevens versleuteld geraken, waarbij losgeld wordt geëist om de toegang te herstellen
 • DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) - Er kan buitensporig veel verkeer naar het digitale platform van een bedrijf worden gestuurd, waardoor het onbruikbaar wordt en er dienstonderbrekingen en financiële verliezen ontstaan.

 • Cross-site scripting (XSS) - Aanvallers kunnen op webpagina's die door gebruikers worden bekeken kwaadaardige scripts plaatsen, wat kan leiden tot gegevensdiefstal of het kapen van gebruikerssessies.

 • Zero-Day Exploits - U kunt kwetsbaar zijn voor aanvallen waarbij gebruik wordt gemaakt van voorheen onbekende kwetsbaarheden in software of hardware, voordat het bedrijf de kans heeft gehad een patch  toe te passen

 

 

 

Bescherm uzelf

 • SQL-injectie - Aanvallers kunnen kwetsbaarheden in de back-end database van een website misbruiken om toegang te krijgen tot gegevens of deze te beschadigen, wat een ernstig risico is voor e-commercesites.
 • Interne bedreigingen - Werknemers of onderaannemers met toegang tot de systemen van het bedrijf kunnen, al dan niet opzettelijk, beveiligingslekken veroorzaken, wat leidt tot diefstal van gegevens of schade aan het systeem.
 • Aanvallen op de toeleveringsketen - Aanvallers kunnen zich richten op zwakke onderdelen van de toeleveringsketen van een bedrijf, door toegang te krijgen tot de systemen en gegevens van het bedrijf via leveranciers of software van derden

(Bij)scholing in cyberbeveiliging

CyberActive komt tegemoet aan de noden van de productie- en e-dienstensector door hen in staat te stellen hun bewustzijns- en trainingsniveau op dit gebied te verhogen door middel van:

 • Face-to-face of online trainingen (e-learning), 
 • Inspirerende en instructieve video’s, 
 • Rechtstreeks van onze website te downloaden publicaties. 

CyberActive ondersteunt u en helpt u de uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging aan te gaan in een veranderend regelgevend kader en met het oog op steeds meer en grotere  bedreigingen.

Optimaliseer uw investeringen

> Gesubsidieerde trainingen

Deze leermiddelen en – sessies worden gefinancierd door de FOD Economie en de Europese Commissie (NextGeneration EU).
Profiteer van deze unieke kans op gratis trainingen* met de hulp van cyberbeveiligingsexperts van Sirris, Howest, UCLouvain en VUB.

> Trainingen op maat voor effectieve risico-preventie

Onze experts informeren u over de meest kritieke uitdagingen in uw organisatie, zodat u kunt investeren in specifieke en passende acties om uw veerkracht en cybersecurity te verbeteren. NIS2, CRA (Cyber Resilience Act) en ander jargon uit de praktijk hebben straks geen geheimen meer voor u en u weet hoe ze het beste aan te pakken.

Zorg ervoor dat uw teams cyberbeveiliging ernstig nemen en zich eigen maken. Activeer daarom uw cybervaardigheden door onze trainingen te volgen

* Deze sessies worden gratis aangeboden als onderdeel van de informatie- en preventiecampagne gefinancierd door de FOD Economie en de Europese Commissie, die u kan raadplegen op Mijnzaakcyberveilig.be.

Meer weten?

U wilt vooruit en beter gewapend zijn tegen cybercriminaliteit, waarvan u anders doelwit kunt zijn?

 

Les partenaires de CyberActive