Innovaders helpt bedrijven in een snel veranderende wereld

26 August 2020
Marie-France Rousseau

Innovaders? Dat zijn 10 ervaren innovatiepartners verspreid over evenveel sectoren. 10 sparringpartners die bedrijven inspireren, stimuleren, ondersteunen en bovenal helpen innoveren. Want the time is now!

Een wake-up call van formaat

Maart 2020 verraste met een uppercut. COVID-19 klopte aan ieders deur en bracht een tsunami aan globale veranderingen met zich mee. Consumentengedrag draaide 180° en megatrends zoals digitalisering en duurzaamheid wonnen enorm aan snelheid. Veel bedrijven wisten even niet meer van welk hout pijlen maken, maar deze tijden van disruptie bieden ook unieke kansen. Innovaders staat klaar ondernemers te helpen hun veerkracht te hervinden en fundamenteel te vernieuwen. Stevig verankerd in hun sector, zijn de 10 innovatiepartners, verenigd onder Innovaders, ideaal gepositioneerd om bedrijven te ondersteunen bij innovaties. Hun experten stellen hun diepgaande markt-, product- en technologische kennis en hun infrastructuur ter beschikking in een samenwerkingsformule op maat van elk bedrijf.

Lage instapdrempel voor kmo’s

Naast innovatietrajecten op maat, bieden de 10 centra ook collectieve onderzoeksprojecten aan. In tegenstelling tot innovatietrajecten voor één onderneming, zijn dit relevante onderzoeken waarop verschillende bedrijven kunnen intekenen of ze kunnen ook zelf onderzoek initiëren. Dit verlaagt de (financiële) drempel om te innoveren, zeker voor kmo’s. De samenwerking met andere bedrijven uit uw sector en de link tussen Innovaders-partners onderling, zorgt bovendien voor een uitwisseling van kennis en expertise en leidt op haar beurt tot innovatie en groei.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen via innovaders.be hun innovatiepartner(s) selecteren. Je kan dan bij je innovatiepartner(s) terecht voor een lijst met lopende collectieve onderzoeken en meer informatie rond elk onderzoek.

Ondernemers vinden bij Innovaders gegarandeerd hun meest geschikte, sectorspecifieke innovatie- en onderzoekspartner(s). Bovendien kunnen CEO’s en R&D-managers van elk bedrijf een vrijblijvende Discovery Date boeken om de vele mogelijkheden te ontdekken. 

Innovaders

Innovaders verenigt 10 innovatiepartners voor evenveel sectoren. 

  • BCRC (keramiek)
  • BIL (lastechniek)
  • Centexbel (textiel-en kunststofverwerkende industrie)
  • CRIC-OCCN (cement, cementgebonden materialen en beton)
  • CRM (metallurgie)
  • OCW (wegenbouw)
  • Sirris (technologische industrie)
  • Volta (elektrotechniek)
  • WOOD.BE (hout- en meubelindustrie) 
  • WTCB (bouwsector)

More information about our expertise

Authors

Do you have a question?

Send them to innovation@sirris.be