Quick Response Manufacturing

QRM is een strategie om de doorlooptijden van bedrijfsprocessen te reduceren. Ontwerp, productie, administratie en levering worden geëvalueerd, waarna de bedrijfsstructuur en -processen gereorganiseerd worden om de snelheid te verhogen.

Quick Response Manufacturing richt zich op het verkorten van doorlooptijden doorheen uw bedrijf -  van orderingave en engineering over de productie tot aan de verzending. Daar waar lean manufacturing uitermate geschikt is voor hoog-volume, repetitieve omgevingen, is QRM het antwoord voor omgevingen met sterk gecustomiseerde producten in kleinere volumes.

Dr. Rajan SuriHet concept van Quick Response Manufacturing werd in de jaren '90 ontwikkeld door de Amerikaanse professor Rajan Suri van de University of Wisconsin.  “Tijd is geld, dus QRM zorgt voor pure winst”, aldus Suri. In 1993 richtte hij samen met enkele bedrijven het Center for Quick Response Manufacturing op. Het instituut houdt zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van QRM-principes in de industrie, zoals bij John Deere en een aantal van zijn toeleveranciers. De resultaten van deze projecten waren verbluffend. De doorlooptijden konden gereduceerd worden met gemiddeld 80 procent, de kosten werden met 25 procent verlaagd.

QRM omhelst een  set van bewezen principes, methodes en tools om de doorlooptijd in te korten doorheen de ganse organisatie.

Naast een snellere doorlooptijd, levert QRM een reeks bijkomende voordelen op:

  • lagere productiekost
  • betere klantenservice
  • kortere levertijd
  • hogere productkwaliteit
  • snellere introductie van nieuwe producten
  • reductie van rework
  • omzetgroei door een concurrentiëlere marktpositie.

Belgische bedrijven aan de slag met QRM

Steeds meer Belgische bedrijven adopteren ondertussen Quick Response Manufacturing. Lees hier hun verhalen:
Provan
Sky Man
Elaut
Potteau Labo
Esco Couplings
M Design Production
Dibo
Houtbuigerij G. Desmet
Parker
Etap
De Meyer

QRM Institute

In 2017 richtte Sirris mee het QRM Institute op. Het QRM Institute is een internationaal netwerk van organisaties die samenwerken om Quick Response Manufacturing te verspreiden naar zo veel als mogelijk bedrijven en professionals. Het QRM Institute organiseert workshops en conferenties, voorziet in trainingsmateriaal en certificaties, verricht onderzoek en publiceert artikels. Bezoek hun website voor meer informatie.


Aankomende opleidingen