The Circular Shift: laten we van elkaar leren!

Deel jouw inzichten

Het is opmerkelijk hoeveel mogelijkheden en hulp er bestaan om verdere stappen te zetten richting circulair ondernemerschap. Dit varieert van doe-het-zelf formats, intensieve business coaching (individueel en collectief) tot het bekomen van financiering om je plannen te verwezenlijken.

Maar vaak zien we een van de belangrijkste hulpmiddelen over het hoofd: het met elkaar delen van de kleine succesvolle stappen die we al gezet hebben. Dit is uiterst waardevol. Daarom introduceren we de SHIFT-pagina (SHare Innovation Forward & Talk), waar we elke maand een vraag stellen. Deze antwoorden delen we hier op de webpagina, alsook in onze volgende nieuwsbrief.

Question mark

De vraag van de maand

“Welke uitdaging in ketensamenwerking zou u graag opgelost zien?”

Naam
Ideas on a post-it

Tips & tricks om te beginnen met circulair ondernemerschap

"Ga naar buiten, kijk wat er beweegt, wat er bestaat en wat er in uitvoering is. Wat gebeurt er om je heen met leveranciers, met klanten, op het bedrijfsterrein, met stakeholders.... Dit kan je inspiratie en ideeën geven."

"Maak een lijst van alle initiatieven, projecten en acties die hebben bijgedragen aan meer circulariteit. Zoals velen voor u zult u versteld staan van wat er al bereikt is. Bouw daarop voort."

"Stel aantrekkelijke en ambitieuze doelen, nog voordat je weet hoe je ze gaat bereiken."

"Begin te praten met je collega's over wat circulair zou kunnen betekenen voor de organisatie"
"Ik zocht gelijkgestemden in het bedrijf om elkaar aan te moedigen"
"Sandbox experiment om een nieuw idee snel en veilig te testen"
"Bij de aanschaf van kantoorartikelen probeer ik telkens 1 artikel te vervangen door een meer circulair of duurzaam product"
"Ik keek naar de circulaire dingen die we al deden en voelde me aangemoedigd omdat we niet vanaf nul zijn begonnen."  

Nieuwsbrief Circulariteit

Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Stuur dan een mail naar Thomas Vandenhaute en krijg niet alleen de antwoorden op de SHIFT vragen, maar nog veel meer interessante informatie rond Circulariteit.