Solar power

Winsol bekijkt mogelijkheden voor producten op zonne-energie

17 juni 2020
Case
Tania Drissen

Winsol is specialist in zonwering, outdoor living, ramen en deuren, rolluiken, sectionale poorten, balustrades en raamdecoratie. Het bedrijf wilde nagaan hoe bepaalde producten gevoed zouden kunnen worden met zonne-energie, kennis die buiten de core van het bedrijf viel. Het kwam hiervoor te rade bij Sirris.

De mechatronica-experts van Sirris ondersteunden Winsol door een inschatting te maken van de mogelijke theoretische opbrengst aan zonne-energie voor de specifieke omstandigheden waarin het product kan geïnstalleerd worden. Zo gaven ze een klankbord aan Winsol om aan zijn noden tegemoet te kunnen komen en zorgden voor een uitbreiding van de aanwezige engineeringcapaciteit.

Nauwkeurige inschatting mogelijk

Dankzij de oefening weet Winsol nu voor de verschillende oriëntaties en omstandigheden waarin de zonwerende producten worden geplaatst, hoeveel de theoretische opbrengst van zonnepanelen op dat product is en kan men daardoor inschatten hoeveel keer dit product bediend kan worden per dag op zonne-energie, en dit afhankelijk van de periode in het jaar. 

“De SolarFix bevestigt het innoverende karakter van Winsol, zowel op technisch als esthetisch vlak. Dit is ook de mensen van de Red Dot Design-jury niet ontgaan. Dit alles resulteerde in een exploderende verkoop vanaf de marktintroductie.” - Gwenn Vanthournout, Verantwoordelijke R&D Zonwering Winsol.

 

 

(Beeld: Winsol)

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be