Tania Drissen

Senior Engineer Mechatronics

Het Mechatronica-team bij Sirris buigt zich over complexe technische uitdagingen. Mijn collega’s en ik kunnen u helpen met de analyse en ontwikkeling van het 'fysische' aspect van uw systeem.

Daarnaast ondersteun ik u graag bij het definiëren van de vereisten voor uw project, proces, systeem, product … Dankzij onze aanpak kunt u al uw vereisten structureren, ze specifiek en kwantitatief maken, en ze door uw hele ontwikkelingsproces laten doorvloeien, zodat ze toegankelijk worden voor alle betrokkenen.

Expertise     

  • Algemene mechatronica
  • Vereisten- en systeemengineering
  • Analyse van de uitdagingen in de ontwikkeling van een product of proces

Werkervaring 

Sinds ik bij Sirris ben beginnen werken in 1996 heb ik industriële projecten uitgevoerd waarbij mechanica, elektromechanica, thermodynamica, elektromagnetica en vloeistof mechanica werden gecombineerd voor toepassingen in verschillende sectoren: textiel, houtbewerking, metaalbewerking, voedselproductie en bouwapparatuur. Daarnaast ondersteun ik bedrijven bij het uitstippelen van hun innovatieplannen en het vinden van partners om ze te realiseren.

Ik heb verschillende collectieve kennisoverdrachtprojecten opgezet en uitgevoerd voor verschillende sectoren als de textiel-, voedingsmiddelen, mechatronische, medische en andere sectoren.  

Studies 

  • Burgerlijk werktuigkundig ingenieur elektrotechniek afd. Mechanica, optie Mechatronica, KU Leuven (1994)

Professioneel motto 

"Men denkt beter twee keer na over wat het echte probleem is, dan meteen te beginnen met het oplossen ervan."

Leuk weetje 

Ik speel graag muziek in een band (fluit en basgitaar).

Een vraag, contacteer Tania Drissen