Uitreiking QRM Silver-certificaten vindt plaats bij Packo Inox

14 november 2019
Case
Pascal Pollet

De QRM Silver opleiding van het voorjaar resulteerde weer in een mooi aantal gecertificeerden. Ook nu weer kregen de geslaagde cursisten hun certificaat uit de handen van QRM-grondlegger Rajan Suri. Dit event vond plaats bij Packo Inox in Diksmuide, waar producten in roestvast staal, zoals industriële pompen en hygiënische componenten worden vervaardigd.

Ook deze editie was een afwisselend leerrijk en interactief gebeuren. Packo Inox is immers al vele jaren bezig met lean en heeft ook ondertussen al zijn eerste stappen in de richting van QRM gezet.

Packo Inox maakt deel uit van de van oorsprong Nederlandse Verder Groep en behoort tot de divisie 'Verder Liquids'. De onderneming is gespecialiseerd in de bewerking van roestvast staal, de assemblage ervan tot inox producten, nabewerking en testen: het gaat hierbij om op maat gemaakte industriële centrifugaalpompen en hygiënische onderdelen, hoofdzakelijk bestemd voor voedingsproducten. Daarnaast biedt het bedrijf ook verschillende oppervlaktebehandelingen in onderaanneming aan andere bedrijven aan.

Eerste stappen naar QRM

De onderneming wilde haar productie verbeteren door de doorlooptijden te verkorten, achterstanden te minimaliseren en enkele typische kwalen, zoals onduidelijke orderstatus en brandjes blussen, te verhelpen. In het afgelopen jaar zette het bedrijf belangrijke stappen vooruit door het opzetten van QRM-cellen en door de invoering van PROPOS-software die de teams in de cellen verder ondersteunt.

Na een uitgebreide introductie over het bedrijf, zijn aanpak en evolutie konden de aanwezigen het resultaat in de praktijk bekijken tijdens een rondleiding doorheen de productiehal, met de nodige uitleg bij de verschillende afdelingen en werkcellen met activiteiten en machines.

Na de gebruikelijke uitreikingsceremonie waarbij de geslaagden voor de QRM Silver-opleiding hun certificaat van Rajan Suri persoonlijk ontvingen, bleef er ruimschoots tijd voor een inspiratievolle discussieronde over de aanpak van Packo. Interessante ideeën van de aanwezigen werden met de medewerkers van Packo gedeeld en Rajan Suri gaf zelf eveneens zijn visie.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be