digital instructions

Sirris-netwerk brengt partnerschap rond digitale werkinstructies voort

29 november 2022
Artikel
Pascal Pollet

Waartoe netwerking zoal leiden kan, illustreren 24Flow en Manual.to, beide lid van Sirris: zij kondigden op 21 november hun gezamenlijke aanbod aan voor context-gebaseerde, meertalige werkinstructies, waarmee ze productiebedrijven en hun operatoren een eenvoudige manier bieden om digitale werkinstructies te creëren, aan te passen en te consulteren.

Softwarebedrijf Manual.to maakt het eenvoudig om 'how-to'-handleidingen en trainingen te maken, te delen en te lezen. Dit dankzij een gelijknamig SaaS-platform dat de volledige levenscyclus van meertalige werkinstructies beheert. Zo slaagt de onderneming erin kennis binnen bedrijven vast te leggen en snel en eenvoudig toegankelijk te maken voor elke klant of werknemer, in elke taal, op elk moment, zonder een app te installeren. Het komt hiermee tegemoet aan de vraag van zowel multinationals die over de hele wereld actief zijn, als kleinere bedrijven die zich geconfronteerd zien met de steeds diverser wordende achtergrond van het personeel.

24Flow, van de gelijknamige startup, staat voor een modulair, cloud-gebaseerd operations-platform bestemd voor high-mix-low-volume-productiebedrijven die de doorlooptijden willen verkorten en de leverbetrouwbaarheid willen verhogen. Dankzij de low-code apps versnelt de digitalisering, verhoogt de real-time zichtbaarheid en wordt geavanceerde flow control voor de werkvloer geïntroduceerd, waardoor de efficiëntie versnelt, doorlooptijden verbeteren en de leverbetrouwbaarheid verhoogt.

Best of both worlds

Het gecombineerde aanbod van Manual.to en 24Flow komt tegemoet aan een reële behoefte op de fabrieksvloer: het toont operatoren automatisch de juiste digitale werkinstructies op het juiste moment. Contextualisering van de werkinstructies bespaart tijd, voorkomt fouten en verhoogt de algehele efficiëntie. Als een machine bijvoorbeeld een foutcode meldt, wordt de gebeurtenis door 24Flow geregistreerd en kan het platform onmiddellijk de juiste Manual.to-werkinstructie aan de operator tonen om het probleem op te lossen, waardoor stilstand of productiviteitsverlies wordt voorkomen. Op dezelfde manier is 24Flow zich bewust van de productiecontext: het kent het werkorder, de klant en de handeling die op dat moment door de operator wordt uitgevoerd. Daardoor is het platform in staat om de juiste instructies op het juiste moment aan de operator te tonen, zonder dat deze ernaar hoeft te zoeken.

Dankzij de samenwerking hopen beide bedrijven voortaan nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten.

Wisselwerking met Sirris

Ook Sirris trekt de band met haar leden nauw aan, om tot innovatieve oplossingen en vruchtbare samenwerkingen te komen. Zo wordt bijvoorbeeld de technologie van 24Flow ingezet in de demonstrator op onze site in Diepenbeek en brengt de startup een presentatie rond digitale tools voor de productievloer tijdens onze bootcamp rond doorlooptijdreductie op 7 december. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw productie? Details, programma en registratieformulier voor deze bootcamp in het kader van het Interreg-project QRM4.0 vindt u op in onze agenda!

Logo Interreg QRM4

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be