Onderzoek naar continue inline metingen voor CEE

14 september 2022
Case
Tania Drissen

Om recepturen te ontwikkelen en de werking van zijn productie-installaties voor thermische behandelingen te optimaliseren koos CEE voor inline metingen op de producten van zijn klanten. Een uitdaging hierbij is dat deze producten kunnen variëren van voedingswaren over bouwproducten tot afvalstromen. Ze vragen, naargelang de aard van het materiaal, de vorm en de productieprocessen, om andere meetprincipes en sensoren.

Sirris stelde voor dit project een overzicht op van de verschillende aanbieders en hun oplossingen om inline productparameters te meten. Deze sensoren worden in de industriële lijnen van CEE ingebouwd om continu het proces op te volgen en optimaal te sturen: kwaliteit, doorlooptijd, flexibiliteit en energie-efficiëntie.

"Sirris bracht ons een duidelijk en bruikbaar overzicht van de beschikbare oplossingen,  inclusief de gegevens om efficiënt tot praktische resultaten te komen met verschillende aanbieders," aldus Koen Bosmans, CEO van CEE. "Inline en real-time metingen van productparameters maken het mogelijk om het echte resultaat van het proces te borgen. Met de gangbare aansturing van procesparameters was dit tot nu vrijwel onmogelijk, waardoor de risico’s voor kwaliteit en kosten door uitval uitermate groot waren."

 

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be