LifeLine

LifeLine ontwikkelt armband die levens kan redden

Case
Olivier Gramaccia
Thierry Coutelier

Het idee ontstond naar aanleiding van een misgelopen surfavontuur van een van de twee stichters, Hadrien Dorchy, die door een mankement aan windsurfplank uren ronddobberde op zee zonder contact met het vasteland te kunnen maken.

Geolocalisatie via satelliet

Daarop begon Dorchy aan een startup-project gericht op de ontwikkeling van een armband die een alarmsignaal per satelliet kan uitsturen van gelijk waar op de planeet. Vandaag heeft de onderneming die Hadrien Dorchy samen met Antonin Rovai, doctor in wiskundige fysica, heeft gesticht, 1,4 miljoen euro opgehaald en ontving intussen het nieuwe prototype van de armband van Sirris. Tal van testen en ontwikkelingen staan nog op stapel en de commercialisatie is gepland voor 2021.

Het product dat rond de pols dient gedragen te worden, zal bestand zijn tegen extreme omstandigheden, waarin iemand die extreme sporten beoefent zich kan bevinden, op plaatsen waar geen GSM-signaal aanwezig is.

De armband zal aangeboden worden met twee abonnementsformules, die via een app gelinkt zijn aan de armband: een tariefsysteem per verzonden noodboodschap via voorafbetaling en een jaarlijks abonnement, de coördinatie van hulp daarbij inbegrepen.

Voor de opvolger stellen de bedenkers al de ontwikkeling van een armband en app voor om een reeks complementaire diensten aan te bieden, gelinkt aan veiligheid (weerbericht, windsnelheid, ...) en een sensor die de armband toelaat zelf alarm te slaan onder bepaalde omstandigheden die als abnormaal worden beschouwd.


Wilt u meer info over slimme geconnecteerde producten of hebt u een specifieke vraag? Klik dan hier!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be