Lasermarkering en Industrie 4.0

22 oktober 2019
Eddy Kunnen

Markering via lasertechnologie is in volle groei. Verschillende leveranciers van lasermarkeringstoestellen toonden hun aanbod op de EMO-vakbeurs in het Duitse Hannover.

Het gepresenteerde aanbod ging van kleinere opstelling voor het markeren van individuele stukken tot toestellen met een geïntegreerde robot voor een set van stukken of volledig geautomatiseerde productie. Naast het verwijderen van een coating om een kleurcontrast te bekomen is het ook mogelijk het materiaal te kleuren. Afhankelijk van lagen, het soort materiaal, metaal of kunstof, en de benodigde eindkleur van de markering wordt het type laser aangepast.

De markering zelf heeft verschillende doelen, gaande van logo, houdbaarheidsdatum, nummering, enz. In een Industrie 4.0-omgeving vergemakkelijkt het markeren van producten en registratie het om de kwaliteit op een gestructureerde manier te verbeteren.

Interesse in deze nieuwe technologie? We zullen u hier meer over tonen tijdens de lancering van onze 4.0 Made Real-demonstrator op 7 november. U kunt zich hier inschrijven voor dit event!

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Profile picture for user eddy.kunnen@sirris.be
Eddy Kunnen

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be