IE-diensten via het kmo fonds-initiatief - eerste succes in Benelux, volgend venster binnenkort open

28 juni 2021
Benoit Olbrechts

Beschermt u de intellectuele activa van uw bedrijf met intellectuele eigendomsrechten? De pre-diagnostische IP-diensten van het kmo- fonds 'Ideas Powered for Business' van EUIPO zijn een aantrekkelijke mogelijkheid om u te ondersteunen.

Zes weken geleden informeerden wij u over het initiatief van het kmo fonds 'Ideas Powered for Business’, dat Europese bedrijven ondersteunt bij hun merkaanvragen, modelregistraties en modellenregistraties, maar ook via IP Scan-diensten. Deze diensten worden met kortingen tot 50-75 procent aangeboden.

Aangezien deze diensten beschikbaar zijn via vooraf vastgestelde tijdvensters, hebben we nu de statistieken van het in mei geopende venster: 2.361 aanvragers uit alle EU-lidstaten hebben 4.808 diensten gevraagd, waaronder de kosten voor IP-scans van merken en modellen.

In de periode van 31 dagen werd voor bijna 1.380.000 EUR aan subsidies aangevraagd voor alle beschikbare diensten (2.535 EU-merken en 607 ingeschreven Gemeenschapsmodellen; 1.247 nationale merken en 262 nationale modellen en 157 IP-scans). De Benelux behoort tot de zeer actieve en veeleisende Europese gebieden: er werden 197 verzoeken om IE-diensten geregistreerd, net na Duitsland (231 verzoeken).

 

 


In die periode kwamen 114 verzoeken om IE-diensten van Belgische aanvragers, waarvan 86 procent afkomstig was van micro-ondernemingen.

 

 

Ook hebben 65 deskundigen uit zeven verschillende landen de EUIPO IPPD / IP Scan-opleiding met succes afgerond, waardoor het totale aantal deskundigen dat gekwalificeerd is om de dienst aan de begunstigden te verlenen op meer dan 170 komt. Onze Sirris Patent Cell is verheugd zich onder hen te mogen rekenen.

Voor kmo’s die belangstelling hebben voor het initiatief, gaat het volgende venster van het kmo-fonds binnenkort open: van 1 tot 31 juli 2021.

Voor meer informatie over deze diensten: https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/online-services/sme-fund

Om een aanvraag in te dienen: https://euipo.europa.eu/cosme/nl/form/sme-fund

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be