COOCK-project COBOFIN schuren en ontbramen

Geslaagd afsluitend event COBOFIN-project

Artikel
Jan Kempeneers
Peter Paulissen

Beloftevolle toekomst voor gecobotiseerd schuren, ontbramen en polijsten

Het COOCK-project COBOFIN, met als doel geautomatiseerd schuren, ontbramen en polijsten met een cobot versneld introduceren, kende een succesvol einde. In dit artikel een korte terugblik op het afsluitend event en een blik vooruit.

Op 26 juni 2023 vond het afsluitevent plaats van het COOCK-project COBOFIN, dat zich richtte op het gecobotiseerd schuren, ontbramen en polijsten. De bijeenkomst bracht de begeleidingsgroep, experts en geïnteresseerden nog een keer samen in de labo’s van Sirris in Diepenbeek.

De namiddag begon met ontvangst en walking lunch, waarbij de aanwezigen de gelegenheid kregen om informeel ideeën en verwezenlijkingen te bespreken.

De halfjaarlijkse meeting met de begeleidingsgroep stond centraal tijdens het evenement. Naast een laatste update, waarbij de projectpartners de voortgang en resultaten van het COBOFIN-project bespraken, was er ook een terugblik op de hoogtepunten uit het project. Dankzij de waardevolle input en betrokkenheid van de begeleidingsgroep konden belangrijke stappen in gecobotiseerd schuren en ontbramen worden gezet.

Een van de hoogtepunten van het evenement waren de demonstratoren die werden gepresenteerd. Deze demonstraties toonden de mogelijkheden en enkele innovatieve toepassingen op het gebied van nabewerking van gietstukken uit gietijzer en aluminium. De aanwezigen kregen de kans om de cobots in actie te zien en het resultaat ervan op de gietstukken te evalueren.

De namiddag werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij de aanwezigen konden napraten, ervaringen uitwisselen en contacten leggen.

Verdere ontwikkeling

Het afsluitevent van het COOCK-COBOFIN project betekende het einde van een intensieve periode van samenwerking en innovatie. De resultaten en inzichten die tijdens dit project zijn opgedaan, vormen een solide basis voor verdere ontwikkeling en implementatie van gecobotiseerd schuren, ontbramen en polijsten in de industrie, en zal ongetwijfeld bijdragen aan de verdere groei en vooruitgang binnen de maaksector.

Het einde van het project hoeft niet het einde van een waardevolle samenwerking te betekenen: Sirris kijkt ernaar uit de samenwerking voort te zetten met de deelnemers, partners en sponsors die hebben bijgedragen aan het succes van het project, om gezamenlijk nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Voor meer informatie over COBOFIN en de resultaten kunt u terecht op de webpagina van dit COOCK-project.

Dit event vond plaats in het kader van Coock-COBOFIN en werd georganiseerd met de steun van VLAIO.

 

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be