Managing a team

Ga voor uw digitale ambities: leer efficiënt communiceren met softwareontwikkelaars!

15 mei 2023
Artikel
Nick Boucart

Heeft u als ondernemer grootse digitale plannen? Ziet u kansen om een fantastische app of een baanbrekend SaaS-platform op de markt te brengen? U wilt natuurlijk deze kansen benutten, maar daarvoor moet u eerst de app of het platform laten bouwen. Het vinden van ontwikkelaars is al een uitdaging op zich, maar hen aansturen kan ook een complexe taak zijn.

Uitdaging 1 - miscommunicatie

Technisch jargon kan leiden tot verwarring en miscommunicatie tussen u en de ontwikkelaars. Ook het omgekeerde is waar: als ondernemer heb je tonnen domeinkennis, ook vaak doorspekt met vakjargon. En dat is dan weer een taal die ontwikkelaars niet kennen. Het is cruciaal om vereisten en functionaliteiten duidelijk te formuleren, zodat ontwikkelaars ze foutloos kunnen implementeren.

Uitdaging 2 – een ander werkproces

Softwareontwikkelaars hanteren vaak een incrementele en iteratieve aanpak, wat frustrerend kan zijn als u snel een werkend product wilt hebben. Het resultaat? Geen big bang waarbij de (update in de) app op miraculeuze wijze opgeleverd wordt, maar eerder een proces van kleine stapjes vooruit, met voldoende ruimte voor validatie en bijsturing.

Uitdaging 3 – Inschatten van tijd

Bovendien is het inschatten van tijd en planning niet altijd eenvoudig. Waarom is dit zo lastig en waarom hebben ontwikkelaars vaak meer tijd nodig voor aanpassingen dan u zou verwachten?

Herkenbaar?

Wilt u effectiever communiceren met uw technische teamleden of uw softwareontwikkeling naar een hoger niveau tillen? Dan is onze masterclass 'Beginnen met SaaS: hoe manage je developers als een niet-technische manager?' precies wat u zoekt!‍‍‍‍‍

Speciaal ontworpen voor niet-technische ondernemers zoals u, biedt deze halve-dag-sessie waardevolle inzichten, tips en tricks om beter om te gaan met softwareontwikkeling en uw technische teamleden. De masterclass behandelt onderwerpen als:

  • Een modern softwareontwikkelingsproces in een notendop
  • Welke technische stappen komen erbij kijken om een online platform en/of app online te krijgen
  • Efficiënte en effectieve communicatie van functies: job-to-be-done en user stories
  • De rol van product management
  • Tips voor het aannemen van uw eerste technische medewerkers
  • Hoe kunt u de prestaties van uw softwareontwikkeling meten en verbeteren?
  • Hoe kunt u effectieve feedback geven aan uw teamleden?

Laat u inspireren door onze ervaren sprekers, verbeter de communicatie met uw technische teamleden en ontdek hoe u de prestaties van uw softwareontwikkeling kunt meten en verbeteren!

Schrijf u vandaag nog in voor deze masterclass. We kunnen niet wachten om u te verwelkomen!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be