Managing a team
Masterclass

Beginnen met SaaS: hoe manage je developers als een niet-technische manager?

Heeft u zich ooit afgevraagd: "Maken mijn developers de juiste keuzes?" Of bent u een niet-developer die een succesvol SaaS-bedrijf wil managen? Doe mee aan onze masterclass waarin we de uitdagingen en kansen zullen verkennen die gepaard gaan met het beheren van een SaaS-bedrijf als u geen technische achtergrond heeft.

Het managen van een SaaS (Software-as-a-Service) bedrijf kan zelfs voor developers een uitdaging zijn, maar als u geen developer bent, kan het heel wat unieke uitdagingen met zich meebrengen. Het schalen van een SaaS is niet eenvoudig en de spanning tussen de zakelijke kant (verkoop, marketing, klanten) aan de ene kant en het technische team dat alles moet bouwen aan de andere kant, kan soms behoorlijk intens zijn.
 

De zakelijke kant wil zo snel mogelijk verkoopbare functionaliteit,
terwijl developers vaak diep in hun code zitten en zich zorgen
maken over de stabiliteit van de oplossing.

Verlies geen waardevolle tijd ... en geld bij uw go-to-market

Of u nu een ervaren ondernemer bent of net begint in de SaaS-industrie, deze masterclass is een must voor iedereen die zijn SaaS-bedrijf wil laten groeien en schalen. Onze experts hebben meer dan 15 jaar ervaring in het coachen van SaaS-ondernemers en hebben daarom uitgebreide kennis van alle uitdagingen die u als niet-developer zou kunnen tegenkomen bij het beheren van een SaaS-bedrijf.

U krijgt praktische tips over:

 • Hoe effectief te communiceren met uw development team - leer hun lingo
 • Hoe geïnformeerde technische beslissingen te nemen, zoals welke technologieën of programmeertalen te gebruiken voor uw specifieke oplossing
 • Hoe de juiste interne processen op te zetten (teststrategie, workflow, enz.)
 • Hoe uw productroadmap beheren
 • Hoe technisch personeel aan te nemen en te leiden

Mis deze kans niet om te netwerken met gelijkgestemde professionals en te leren van industrieleiders. Registreer nu om uw plek veilig te stellen!

Programma (in Engels) 

12:30: Welkom met sandwichlunch

13:00 - 17:00:

 1. Waarom is praten met developers zo moeilijk?
  Of, anders geformuleerd: ”Waarom snappen ze niet wat ik wil dat ze voor dit specifieke scherm ontwikkelen?" (Hint: twee tegenstrijdige wereldbeelden)
   
 2. Rollen en verantwoordelijkheden in een (pril) SaaS-team
  Product Manager, CTO, CRO, Head of Engineering, enz.  
   
 3. Verschillende soorten developers
  Full-stack, frontend, backend, enterprise architect, DevOps, enz. What's in a name?
   
 4. Sprints, gebruikersverhalen, stand-ups ...
  Hoe de dagelijkse werkzaamheden organiseren en overzicht houden over de voortgang.
   
 5. Uw ontwikkelaars doen meer dan alleen coderen
  Een kort overzicht van alle ‘technische zaken’ waar uw SaaS-team mee bezig is.
   
 6. Terminologie bingo
  Tijdens de masterclass maakt u kennis met technische termen die u vroeg of laat zult tegenkomen. Samen ontdekken we wat ze precies betekenen en waarom ze essentieel zijn, zelfs voor wie niet technisch onderlegd is.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert!.

Prijs

Bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, betalen dankzij de steun van VLAIO in het kader van het #industriepartnerschap project slechts 375 euro, ex BTW De deelnameprijs voor deze masterclass bedraagt 1.245 euro, ex BTW voor bedrijven buiten Vlaanderen.

Annuleringen dienen via e-mail te worden gemeld (events.admin@sirris.be). Annuleringen die 3 werkdagen voor de masterclass worden gemeld, zijn gratis. Bij niet annuleren of op de dag zelf wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend. Vervanging door een collega is steeds mogelijk mits dit vooraf via e-mail wordt gemeld (events.admin@sirris.be).
 

Deze masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid en Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen. 
 

Banner Industrie Partnerschap
#industriepartnerschap #sterkondernemen

 

Datum

13 juni 2023 12:30 - 17:00

Locatie

Sirris
Technologiepark - Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€375 / €1.245 ex btw

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Datum

13 juni 2023 12:30 - 17:00

Locatie

Sirris
Technologiepark - Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€375 / €1.245 ex btw