Digitale of duurzame transformatie? Kiezen is verliezen!

06 april 2022
Artikel
Ludwig De Locht

De strategische implementatie van de processen voor een digitale en duurzame transformatie in een bedrijf (ook ‘twin transformation’ genoemd) loont. Voor een bedrijf is het vaak echter niet evident om uit te maken waar en hoe het die dubbele transformatie moet aanvatten. Wilt u meer weten over digitale en duurzame transformatie en het potentieel ervan voor uw bedrijf? Wilt u inspiratie opdoen of uw digitale en duurzame traject aanvatten? Dan is ons thema-event op 27 april helemaal op uw noden afgestemd.  

De afgelopen jaren zijn veel bedrijven begonnen met investeren in digitale technologieën om hun business om te vormen. Andere kozen voor de transformatie om hun producten, diensten en activiteiten te laten bijdragen tot meer ecologische of maatschappelijke duurzaamheid. Maar slechts een handvol bedrijven slaagt erin digitale en duurzame transformaties aan elkaar te koppelen. Toch loont de strategische implementatie van de processen voor een digitale en duurzame transformatie in een bedrijf - ook wel 'twin transformation' of dubbele transformatie genoemd. Volgens een onderzoek van Accenture hebben bedrijven die een dubbele transformatie doorvoeren, 2,5 maal meer kans om tot de leiders van morgen te behoren. Naast economische voordelen kunnen geavanceerde digitale oplossingen ook een aanzienlijke duurzame impact hebben.

Voor een bedrijf is het vaak echter niet evident om uit te maken waar en hoe het die dubbele transformatie moet aanvatten. Om bedrijven meer inzicht te geven in dit topic, organiseren Sirris en Agoria op 27 april een thema-event. U leert waar u een impact kunt genereren met behulp van een eenvoudig te gebruiken raamwerk, hoe de digitalisering duurzaamheid in de hand werkt en hoe duurzaamheid nieuwe digitale zakelijke kansen creëert. De voorgestelde methoden, instrumenten en beste praktijken zullen worden geïllustreerd aan de hand van inspirerende bedrijfscases.

Wat mag u verwachten?

  • Een keynote over de Europese visie op het maximaliseren van de synergieën en voordelen van de digitale en groene transitie, door Ilias Iakovodic, adviseur bij de Europese Commissie.
  • Verschillende bruikbare methoden, instrumenten en beste praktijken om een dubbele transformatie door te voeren door ISIT en The Shift.
  • Een praktisch raamwerk om kansen voor een dubbele transformatie in uw organisatie in kaart te brengen, aanbod en businessmodel, door Sirris en Agoria.
  • Inspirerende reële cases van transitie, door The Grain, Ethernetics en Hannecard.
  • Contact en netwerkmogelijkheden, met de experts en andere bedrijven.

 

 

 

 

 

 

ISIT logo

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be