Trinity-event-Malmar-Litouwen

Demonstratie mobiele Cobotic Production Assistant op reële productiesite

Artikel
Jan Kempeneers

Malmar en Sirris hebben het potentieel van een mobiele cobotic production assistant (CPA, gecobotiseerde productieassistent) met succes gedemonstreerd in het demonstratieproject Recoprodas, in samenwerking met het Trinity-consortium. De CPA werd getoond op 24 november tijdens een inspirerend evenement bij Malmar in Litouwen, waar de mogelijkheden ervan werden gedemonstreerd in een echte productieomgeving.

De CPA is een veelzijdige tool die drie processen kan uitvoeren: tapering, projectielassen en plooien van metalen platen. Deze processen zijn essentieel in de maakindustrie en de CPA heeft aangetoond over een behoorlijk potentieel te beschikken om deze taken te stroomlijnen en te optimaliseren.

Efficiëntie en productiviteit verhogen

Tijdens de praktijkdemonstratie kon de CPA deze processen met hoge precisie en nauwkeurigheid uitvoeren. Door zijn mobiliteit kan de CPA makkelijk worden verplaatst binnen de productiecel, waardoor hij een waardevolle aanwinst is voor fabrikanten die zoeken naar hogere efficiëntie en productiviteit.

Het succes van het Recoprodas-demonstratieproject belicht het ruime potentieel van de mobiele CPA als een waardevolle tool in de maakindustrie. Het Trinity-consortium verdient lof om de installatie van dergelijke demonstratietoestellen mogelijk te maken in Europese kmo’s. Specifiek voor Malmar creëerde het Trinity-project een ideale opportuniteit om de ideeën die leefden bij de productiemanagers daadwerkelijk in de praktijk om te zetten.

Volgende video geeft een beeldverslag van het evenement:

https://www.youtube.com/watch?v=a_JC4e8ht90

Wilt u meer weten over hoe een mobiele cobotic production assistant uw specifieke productieomgeving ten goede komt en hoe u eventuele uitdagingen het hoofd kunt bieden? Neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie!

 

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be