Belgische medtech-innovatie in première op MEDICA

29 november 2021
Olivier Gramaccia

De recente editie van MEDICA, ‘s werelds grootste vakbeurs voor de medische technologiesector, overtrof de verwachtingen. Aanwezig waren ook Belgische bedrijven, die er hun innovaties toonden. We zoomen hier in op een specifieke case van een kit voor lichaamsmeting, PeriKit.

De vakbeurs MEDICA 2021, die van 15 tot 18 november in Düsseldorf plaatsvond, is nog maar net afgelopen of de balans is al opgemaakt. De editie van 2021 bracht 46.000 bezoekers uit 150 landen en meer dan 3.500 exposanten samen. Het was de perfecte gelegenheid voor de Belgische bedrijven om hun unieke en competitieve knowhow aan de wereld te tonen. Niet minder dan 83 bedrijven uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië hebben hun meest recente innovaties voorgesteld, waarvan er heel wat in samenwerking met Sirris werden ontwikkeld.

Een van die bedrijven is JUST A NEW HEALTH, dat in wereldpremière de lancering van zijn kit voor lichaamsmeting heeft voorgesteld: de PeriKit.

De kit, bestaande uit 4 elementen, is het resultaat van meer dan 2 jaar ontwikkeling bij Sirris. Men heeft er bovendien verschillende octrooiaanvragen voor ingediend in meer dan 40 landen.

De lancering van het product tijdens de vakbeurs was volgens de uitvinder, dokter Harfouche, een groot succes, aangezien "de kit de manier waarop we lichaamsmetingen uitvoeren, radicaal verandert. Voor het eerst in de medische geschiedenis worden precisie, betaalbaarheid en herhaalbaarheid gecombineerd. Deze nieuwe methodologie, gevalideerd door klinische studies, zal betere diagnosestellingen en een betere opvolging van de patiënt in de dokterspraktijk of thuis mogelijk maken. Bovendien vergemakkelijkt ze de uitwisseling van informatie onder het zorgpersoneel."

De samenwerking met Sirris was van fundamenteel belang voor het project. Als arts beschikte ik niet over de nodige kennis betreffende de productiemethoden en -technieken om mijn project te industrialiseren. Ik kwam met het productidee en Sirris heeft me geholpen bij de realisatie ervan. Het was echt teamwork en ik ben hen heel dankbaar.” (Harfouche)

Wilt u meer weten: www.perikit.com

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be