Dominique Du Tré, Director Services Agoria, & Herman Derache, Managing Director Sirris

Acumen 2023: "Een uniek venster op alle kennis en diensten van Agoria en Sirris"

Artikel
Marie-France Rousseau

Gesprek met Herman Derache (Sirris) en Dominique Du Tré (Agoria)

Elk jaar nemen honderden medewerkers van technologiebedrijven deel aan een uniek evenement: Acumen. Maar wat is Acumen precies en waarom is het ook dit jaar zeker de moeite waard om u in te schrijven? Die vragen legden we voor aan Dominique Du Tré, Director Services van Agoria en Herman Derache, Managing Director van Sirris. U leest het goed, dit jaar wordt voor het eerst de expertise van zowel Agoria als Sirris samengebracht in één programma.

Een golf van nieuwe regelgeving in het verschiet

We horen nu al praten over een 'tsunami' aan regelgeving, en met reden: vanaf dit jaar moeten bedrijven voldoen aan een hele reeks nieuwe administratieve verplichtingen en zich aanpassen aan de nieuwe Europese kaders. Bovenaan de lijst: duurzaamheidsrapportage. De duurzaamheidsrapportage, die nu al verplicht is voor de grootste bedrijven, maar ook steeds belangrijker zal worden voor kmo’s die op dit ogenblik nog niet onder deze verplichting vallen, moet een overzicht geven van de concrete inspanningen die een bedrijf levert voor een duurzame toekomst.

Dominique Du Tré: "Het regelgevingspakket groeit in diverse domeinen: ICT, milieu, producttechnisch, HR, financieel, enzovoort. Voor technologiebedrijven, die van nature met veel verschillende disciplines te maken hebben, is het daarom essentieel om zo volledig en effectief mogelijk geïnformeerd te worden. Acumen helpt hen daarbij.”

Acumen 2023: essentiële inzichten over de actualiteit in uw vakgebied

Dominique Du Tré: "Om bedrijven te helpen hun koers ten opzichte van belangrijke transformaties en aankomende trends te bepalen of bij te sturen, hebben Agoria en Sirris een programma samengesteld van meer dan 70 informatiesessies rond negen verschillende thema’s. Acumen is dus bedoeld voor alle medewerkers in de organisatie, ongeacht hun vakgebied. Er is voor elk wat wils. En wie het volledige programma overschouwt, krijgt bovendien een mooi overzicht van alle kennis en diensten die Agoria en Sirris aanbieden. Al deze sessies worden inhoudelijk voorbereid en geleid door ervaren experts, met telkens veel ruimte voor vragen en interactie. Op die manier zijn ze voor de deelnemers de ideale manier om hun kennis te verdiepen of om nieuwe, essentiële inzichten over de actualiteit in hun vakgebied te verwerven.

Innovatie als motor van groene transitie in Europa

Een ander belangrijk thema dat tijdens Acumen vanuit verschillende invalshoeken aan bod komt, is innovatie. De reden daarvoor ligt voor de hand: een bedrijf dat erin slaagt zijn producten en productieprocessen te optimaliseren, wint aan competitiviteit. “De nood aan innovatie is vandaag nog des te groter, want innovatie is ook de motor achter de versnelling van de groene transitie die onder andere door de Europese Commissie wordt aangevuurd,” zegt Herman Derache, Managing Director van Sirris:  "Europa wil een pionier worden op het gebied van duurzame ontwikkeling, wat op lange termijn niet alleen goed zal zijn voor onze samenleving, maar ons ook op het vlak van technologische knowhow een voorsprong zal geven. Tegelijk houdt deze ambitie echter ook in dat bedrijven die in Europa actief zijn, vandaag voor grote uitdagingen komen te staan: hoe kunnen we geleidelijk overschakelen op duurzamere energiebronnen? Hoe kunnen we ons grondstoffenverbruik verminderen? Welke voordelen kunnen we halen uit digitalisering? Je merkt het, de nood aan meer innovatie zit overal en zal alleen maar toenemen. Tijdens Acumen zullen we dan ook heel uitvoerig en pragmatisch op dit thema inspelen."

Netwerken en het aanbod van Agoria en Sirris beter leren kennen

Acumen is voor veel deelnemers een echte eye-opener, in de zin dat we er het volledige dienstenaanbod van Agoria en Sirris rond de negen aangehaalde kernthema’s toelichten. Wie zich inschrijft, ontdekt een waaier aan mogelijkheden om vooruit te komen in zijn professionele activiteiten. Wilt u niet zolang wachten en ons aanbod nu al beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje in de rubriek 'Diensten' op de websites van Sirris en Agoria.

Maar opgelet, Acumen draait niet uitsluitend om kennisoverdracht. Het is ook  een unieke gelegenheid om alle experts van Sirris en Agoria in levenden lijve te ontmoeten. Dat kan tijdens de slotdag op dinsdag 14 november: een gouden kans om met hen te praten over uw projecten en uw vragen of bekommernissen daarbij. Het wordt misschien wel de start van een vruchtbare samenwerking met Agoria en Sirris.

Schrijf u vandaag nog in voor Acumen 2023 en verwerf unieke inzichten die u helpen om helemaal mee te zijn in uw vakgebied, uw bedrijf te helpen groeien en met een gerust gemoed aan alle (nieuwe) wettelijke verplichtingen te voldoen. 

 

Acumen 2023: waar en wanneer?

De Acumen-webinars vinden plaats  tussen 16 en 27 oktober 2023. Daarnaast wordt er op dinsdag 14 november een ‘livedag’ georganiseerd in BluePoint Brussels, met op het programma eveneens een aantal infosessies maar ook een gelegenheid om onze experts en de andere deelnemers in het echt te ontmoeten.

Acumen 2023 telt meer dan 70 sessies over negen thema’s die voor alle technologiebedrijven belangrijk zijn:

•    HR-beleid

•    Bedrijfsmiddelen (activa, talent, tijd, budget) optimaliseren

•    Groene transitie

•    Duurzaamheidsrapportage

•    Juridisch

•    Productconformiteit

•    Innovatie van productieprocessen

•    Productinnovatie

•    Digitale transformatie

Ontdek het Acumen-programma

Geïnteresseerd in één of meerdere thema's? Stel vandaag nog uw persoonlijk programma samen door u op de website agoriasirris.be/acumen/ in te schrijven voor de sessies van uw keuze in de taal van uw keuze.

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be