Quick Response Manufacturing

Quick Response Manufacturing

Maakt u veel verschillende producten in kleine volumes, en zoekt u naar een betere manier om sneller te kunnen reageren op klantvragen? Dan biedt QRM tal van voordelen. Deze bedrijfsbrede groeistrategie verkort uw doorlooptijden in de hele organisatie, zowel wat kantoorprocessen betreft als op de werkvloer. Sirris maakt u wegwijs of zorgt voor de nodige training. 

Contacteer ons

Customized production

Voor sterk gecustomiseerde omgevingen

Terwijl veel lean manufacturing-methodes gericht zijn op massaproductieomgevingen, is QRM vooral bedoeld voor omgevingen die worden gekenmerkt door een grote productmix en kleine volumes. Het idee is eenvoudig: de tijd tussen bestelling en levering verkorten. Maar QRM is ook geschikt om een goed ontworpen nieuw product snel te lanceren. De grotere wendbaarheid en het toegenomen reactievermogen die dit met zich meebrengt, leveren ongetwijfeld een concurrentievoordeel op.

7 concrete voordelen van QRM

  • Kortere doorlooptijden (50%-90%)
  • Grotere leveringsbetrouwbaarheid
  • Minder verborgen kosten
  • Grotere klantentevredenheid
  • Meer ownership van werknemers
  • Snellere productontwikkeling
  • Minder kwaliteitsproblemen en minder herbewerking

Begeleiding bij de 4 principes van QRM

De kracht van tijd benutten

Wij helpen u doorlooptijden duidelijk te visualiseren en kosten die verband houden met lange doorlooptijden, zoals overwerk, overtollige voorraden en expeditie, te elimineren.

De juiste organisatie-structuur creëren

Door multidisciplinaire en volledig autonome QRM-cellen op te zetten, wordt de flexibiliteit van uw resources vergroot.

De systeem-dynamiek benutten

Wij laten u zien hoe u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen met inzicht in de relaties tussen partijgrootte, benuttingsgraad, variabiliteit en doorlooptijd.

Een bedrijfsbrede strategie uitwerken

Samen kijken we naar uw doorlooptijden over alle functies, van orderverwerking en materiaalplanning tot de introductie van een nieuw product.

Training en certificatie

Naast dedicated ondersteuning bij de implementatie van QRM, biedt Sirris ook trainingen aan in samenwerking met het internationaal QRM Institute. Laat u certificeren via een van deze officiële cursussen: 

Bronze training

Inleiding tot de 4 principes van QRM en het transformatiedraaiboek. Met deze training worden van operationeel personeel lokale QRM-ambassadeurs gemaakt.

Silver training

Leer een volledige QRM-analyse uit te voeren en mee te werken aan projecten onder toezicht van houders van een Gold-certificatie of een externe QRM-consultant.

Gold training

Leid bedrijfsbrede QRM-projecten, organiseer basistrainingen voor uw collega's, ontwikkel een teammindset en stimuleer change management op leiderschapsniveau.

Platinum training

Word QRM-instructeur. Deze training bestaat voornamelijk uit individuele coaching en verschillende retraites om uw eigen instructie- en inspiratieskills te vervolmaken.

Logo QRM institute

Wilt u meer weten over QRM?

Het QRM Institute, dat mede door Sirris werd opgericht, organiseert workshops en conferenties, stelt opleidingsmateriaal ter beschikking, certificeert, doet onderzoek en publiceert artikelen. 

Surf naar het QRM instituut

 

 

Boost your productivity

Op zoek naar andere tips om de productiviteit te verhogen?

Sirris verzamelt praktische inzichten van maakbedrijven die weinig inspanning vergen en snel renderen.

Ontdek onze tips
 

Old metal microphone on green background with soundwave illustrating podcast

Luister en leer!

QRM volgens de befaamde cartoonist LECTRR

Pascal Pollet

Hebt u het gehad met overdreven lange doorlooptijden?

Pascal Pollet, Principal Engineer Smart and Digital Factory, en Véronique Dossogne, Engineer Smart and Digital Factory, leggen u graag uit hoe QRM uw onderneming kan helpen om een concurrentievoordeel te creëren.

Neem contact op